Štampa
Pogodaka: 3646

Tim OŠ „Sveti Sava" iz Čačka obavestio nas je o tome da je ova škola, 12. decembra 2014. godine, dobila Sertifikat o stečenom statusu međunarodne Eko-škole.

U obaveštenju piše: „Na svečanoj promociji koju su upriličili Ambasadori održivog razvoja u hotelu 'Šumadija' u Beogradu, predstavnicima škole, direktoru Miroslavu Mandiću i školskom koordinatoru za sprovođenje programa Eko-škole Aleksandri Strugar, svečano je uručena zelena Eko-zastava i sertifikat o stečenom statusu međunarodne Eko-škole. Ovaj sertifikat se dodeljuje za dostignuća u sprovođenju i unapređivanju obrazovanja o održivom razvoju i stalnom poboljšanju po pitanjima životne sredine u samoj školi i njenoj široj okolini. Ekološka sekcija ove škole je tokom prošle i ove školske godine sprovela brojne aktivnosti i kroz te aktivnosti učenici su naučili da mogu mnogo toga da učine u svom okruženju, da smanje zagađenost i ulepšaju svoje životno okruženje."

OŠ „ Sveti Sava" je prva škola u Čačku koja je zvanično dobila status Eko-škole. Reč je o međunarodnom programu koji je zastupljen u 58 država sveta.

U obaveštenju se posebno naglašava saradnja učenika i nastavnika koji su tokom ove i prošle školske godine organizovali brojne akcije, predavanja, radionice i tribine, među kojima su i sledeće aktivnosti: „Za ptice pravim kućice", „Planeta kašlje – hoćemo čist vazduh", „Sport i zdrava hrana potrebni su svakog dana" i radionica Ekološke sekcije, izvedena na školskom Festivalu nauke,„Recikliraj i uživaj".

Detaljnije informacije pogledajte na školskom sajtu.