Štampa
Pogodaka: 2545

Ucenici i profesori masinsko saobracajne skole republicko 2016

U Pirotu je 22.4. i  23.4.2016. godine održano 23. Republičko takmičenje srednjih saobraćajnih škola. Među 29 škola učesnica, našla se Mašinsko-saobraćajna škola iz Čačka. Učenici su se pored izrade testova znanja iz stručnih saobraćajnih predmeta takmičili i u veštinama upravljanja putničkim i teretnim motornim vozilom na pripremljenim poligonima.

Mašinsko-saobraćajnu školu su na takmičenju predstavljali učenici trećeg razreda Rade Došić i Danko Arnautović, kao i učenici četvrtog razreda Nemanja Radojević i Stefana Vukadinović. U pripremi učenika učestvovali su profesori Nenad Radojičić i Aleksandar Čolović. Svi oni su na najbolji mogući način predstavljali školu i Grad Čačak, a uložen trud i rad u pripremi takmičenja isplatio se kroz odlične rezultate.

U takmičarskoj disciplini Vozač motornog vozila „C“ kategorije takmičilo se 28 učesnika a učenik Rade Došić je zauzeo treće mesto.

Najveći uspeh na ovom takmičenju u najprestižnijoj disciplini Vozač motornog vozila „B“ kategorije postigao je Nemanja Radojević. On je u izuzetnoj konkurenciji od 52 učesnika, pokazao najviše teorijskih znanja ali i najbolju veštinu upravljanja motornim vozilom pa je zasluženo osvojio prvo mesto.

Postignuti rezultati su doprineli da se Mašinsko-saobraćajna škola iz Čačka još jednom svrsta u red najuspešnijih u Republici Srbiji.