dinoNaši vredni saradnici iz PU „Moje detinjstvo” predstavljaju izložbu i promociju specijalizovanog programa „Dinosaurusi – avanture malog Dina”:

U okviru rada na realizaciji specijalizovanog programa iz oblasti nauke, 12. aprila 2017. g. u prostorijama galerije Narodnog muzeja u Čačku,  otvorena je izložba pod nazivom „Dinosaurusi – avanture malog Dina”. Izložba će biti otvorena do 24. aprila 2017. godine.
Izložba predstavlja retrospektivu programa koji je realizovan u periodu od oktobra do aprila 2017. godine za decu uzrasta od 3,5 do 5 godina.

Sam program je imao za cilj stimulisanje celovitog razvoja dece, ali i pružanje podrške za razvoj posebnih sklonosti i interesovanja u skladu sa psihofizičkim mogućnostima dece. U fokusu programa bio je rad na razvijanju procesnih znanja, podrška kritičkom mišljenju, ispoljavanju kreativnosti i imaginaciji kod dece, oblikovanju i istraživanju emocija, razvijanju aktivnosti i građenju značenja, koji proističe iz osobenosti područija a sve kroz uzajamnu vezu odnosa, dobrobiti i delenja sa drugom decom i odraslima u našoj zajednici (gradu).
Realizovan je kroz deset interaktivnih radionica prilagođenih deci ovog uzrasta koje su osmišljene tako da deca kroz igru,aktivno uključivanje i delanje zakorače u prošlost i otkriju svet u kome su živeli dinosaurusi.
U pripremi i organizaciji izložbe i promotivnih aktivnosti “Dinosaurusi”, učestovali su autori programa: saradnici iz muzeja-paleontolog Biljana Čkonjević sa konzervatorom Slobodanom Bogojevićem, kao i vaspitači PU“Moje detinjstvo“ Snežana Ković i Jelena Šušnjar uz podršku stručnih saradnika ustanove.
Događaj je ujedno bio prilika za decu da se isprobaju i u ulogama voditelja programa, kao i da uživaju u slavljenju učenja i da ga podele sa njima značajnim odraslima, članovima svojih porodica, ali i predstavnicima grada: pomoćnik gradonačelnika za društvenu delatnost, sekretar Skupštine grada, načelnica gradske uprave, saradnici iz Doma kulture, osnovnih škola i predstavnici medijskih kuća.
Do sada je kroz rad na specijalizovanim programima u PU“Moje detinjstvo“, prošlo preko stotinu mališana uzrasta od 3-5,5 godina, a ovaj događaj je bio prilika da se deci grada i porodicima prikaže rad na projektu i programi koji se razvijaju u našoj ustanovi.