dragisinci 2Ivana Pantović, stručni saradnik, i Petra Kovač, nastavnik verske nastave, pripremile su za našu rubriku posvećenu dobrim primerima iz prakse sledeći članak:
OŠ „Dr Dragiša Mišović“ obeležila je novembar 2017. godine kao mesec humanosti pod simboličnim sloganom „Razlistaj grane na humane strane“.
Realizovan je niz aktivnosti u cilju promovisanja solidarnosti i podsticanja humanosti kod učenika. U četvrtak, 2. novembra prodavali su se kolači, koje su pripremili učenici sedmog i osmog razreda. Osim prilike da se zaslade, zaposleni i učenici su dali i svoj doprinos ovoj akciji koja je dočekana sa velikim oduševljenjem.


Prikupljali smo garderobu, hranu, školski pribor i sredstva za higijenu. Sve to smo predali volonterima Crvenog krsta u holu Škole, koji su održali kratak kurs prve pomoći.
Imali smo priliku da se družimo i pokažemo da mislimo na druge tokom posete Dečjem odeljenju Gradske bolnice, gde smo u znak zahvalnosti dobili medalje za humanost. Posetili smo učenike ŠOSO „1.novembar“, gde smo zajedno napravili vence prijateljstva.

U toku ovog meseca nastavljena je stalna akcija pod nazivom„Čepom do osmeha“. Učenike svakodnevno podstičemo da odlažu plastične čepove i da razvijaju ekološku svest i humanost.
Prodajnom izložbom učeničkih rukotvorina, koja je realizovana 30. novembra, obeležen je završetak naših aktivnosti. Kupovinom čestitki, bukmarkera, narukvica, ukrasnih tegli, svako ko se našao u holu Škole imao je priliku da bude human. Prikupljeni novac će biti usmeren za kupovinu neophodnih stvari materijalno ugroženim učenicima.
Realizacija aktivnosti u okviru meseca humanosti pokazala nam je da je energijom naših mladih naraštaja moguće stvoriti humanije i saosećajnije okruženje.
Veliku zahvalnost upućujemo učenicima, roditeljima, kolegama Škole, osoblju Dečjeg odeljenja i zaposlenima u ŠOSO „1.novembar“ koji su doprineli da se Mesec humanosti  uspešno realizuje.