skola logo testProslava Savindana za učenike i radnike SŠ „Dragačevo“ započela je u petak, 26. januara 2018. godine, u Domu kulture u Guči, kada je priređena Svetosavska akademija. Inspirisane svetosavljem, profesorke srpskog jezika i književnosti, Neda Punoševac i Jovana Dmitrić, načinile su program Nebeski glas. Ovaj jedinstveni program objedinio je dramski, narativni i muzički deo u jednu celinu i sa puno emocije prikazao lik i delo čoveka koji je bio ispred svog vremena, princa i monaha, arhiepskopa i prosvetitelja, mudru glavu i večno nadahnuće nama koji ga sledimo i koračamo putevima svetosavlja. Sa istim ciljem prikazaćemo ovaj program među srpskim življem u Puli, 9. februara 2018. godine, gde putujemo kao gosti i učesnici Riječkog karnevala.

Na dan školske slave, u subotu, 27. januara, okupili smo se u holu škole da svi zajedno proslavimo zaštitnika učenika i nastavnika. Svečani čin lomljenja slavskog kolača upriličen je u prisustvu sveštenika, koji je zajedno sa direktorom, gostima, učenicima i nastavnicima slavio ime našeg svetitelja.
U današnje vreme kada se lako skrene sa pravog puta korisno je i blagotvorno znati da postoje programi koji nas uče pravim vrednostima, vraćaju korenima i pružaju nadu, koja nam je neophodna za budućnost.
Video-zapise sa svečane Svetosavske akademije možete pogledati na sledećim linkovima:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=LVihTxk9OvM

https://www.youtube.com/watch?v=joadRaG-ndU