Štampa
Pogodaka: 1744

nenaslovljeni dizajn 31On lajn obuka nastavnika za korišćenje platforme Majkrosoft tims (Microsoft Teams) koja je prilagođena za učenje na daljinu počinje danas, a u pripremi su i video uputstva za rad.

Kako bi se nastavnicima olakšalo korišćenje ove platforme, pored uputstava koja su dostupna na adresi https://rasporednastave.gov.rs/alati-uputstva.php, pripremljene su i onlajn obuke.

Obuke će se održavati četiri dana nedeljno, dva puta dnevno, o čemu nastavnici treba da se informišu od direktora koji su dobili raspored obuka i uputstva za pristup obukama.

Platforma se uspostavlja u saradnji sa kompanijom Majkrosoft (Microsoft), koja je omogućila da platforma bude besplatna, kako tokom vanrednog stanja, tako i kasnije.

Platforma je izuzetno pogodna za pripremu digitalnih sadržaja, za interaktivnu onlajn nastavu, razmenu sadržaja, postavljanje zadataka i prikupljanje rešenja i odgovora. Majkrosoft tims na jednom mestu omogućava razgovore, razmenu sadržaja u realnom vremenu, zajedničku saradnju i dodelu zadataka. Kao platforma virtualnog sastanka dizajniran je da omogući diskusiju, a njegove funkcije omogućavaju jednostavnu raspodelu zadataka – bez obzira na to gde se ljudi nalaze. Takođe, pomaže administratorima škola i osoblju da ostanu povezani i omogućava razmenu objava u realnom vremenu.

Platforma omogućava korišćenje veb aplikacija Word, Excel, OneNote, Outlook, Teams, kao i drugih aplikacija dostupnih u paketu MS Office 365. Dostupan je za korišćenje i na Vindousu, Eplu, Androidu i Linuksu (Windows, Apple, Android, Linux) i može se koristiti iz bilo kog veb pretraživača ( Edge, Firefox, Safari, Chrome…)

U narednih nekoliko dana Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će svim školama dostaviti dovoljan broj pristupnih naloga, tako da svi nastavnici i učenici mogu da koriste ovu platformu za izvođenje nastave na daljinu. Očekuje se da ova platforma bude u upotrebi u svim školama koje se do sada nisu snašle i uspostavile adekvatnu komunikaciju sa đacima, kao i onim školama koje trenutno koriste druge alate koji generalno nisu najpogodniji za primenu u edukaciji, poput Vajber grupa.

 

Izvor: MPNTR