sladja vedraDragi učenici, poštovani nastavnici, poštovani direktori osnovnih škola Moravičkog okruga,

Iza nas je ostao još jedan uspešno organizovan i veliki posao. Učenici osmog razreda osnovnih škola Moravičkog okruga položili su završni ispit, jedini sertifikacioni ispit u našem sistemu, kojim stiču potvrdu o završenom osnovnom obrazovanju. Drago mi je što u ime zaposlenih u Školskoj upravi u Čačku mogu da se zahvalim svim direktorima osnovnih škola,  supervizorima, dežurnim nastavnicima, pregledačima, prosvetnim inspektorima, savetnicima - spoljnim saradnicima, odeljenjskim starešinama, pomoćno-tehničkom osoblju na lokacijama na kojima se ispit realizovao, službenicima Pošte Srbije i policijskih uprava Moravičkog okruga. Posebnu zahvalnost dugujemo našim učenicima koji su na kraju osnovnog obrazovanja, polaganjem ovog ispita, pokazali da su zreli da zakorače u jedan novi svet, u sledeću fazu i obrazovanja i odrastanja.

Veliki oslonac bili su nam roditelji / zakonski zastupnici, kojima čestitamo završetak osnovnog obrazovanja njihove dece i kojima se ujedno zahvaljujemo za razumevanje koje su pokazali  u novoj organizaciji ovog velikog i zahtevnog posla.

Učenike koji su završili osmi razred ispraćamo sa najlepšim željama u srednjoškolske klupe i očekujemo da na njihova mesta dođu nove generacije uspešnih, posvećenih, motivisanih, odgovornih i znanju okrenutih učenika!

Slađana Parezenović,
rukovodilac Školske uprave u Čačku