Štampa
Pogodaka: 3542

logo biblioteke

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” i Odbor manifestacije Disovo proleće pozivaju mlade stvaraoce koji pišu na srpskom jeziku, nemaju objavljenu knjigu i nisu stariji od trideset i jedne godine da učestvuju na konkursu za Nagradu „Mladi Dis“. Konkurs je otvoren do 10. aprila 2016. godine i neophodno je da autori organizatoru dostave rukopis za prvu zbirku sastavljen od 30 do 40 pesama potpisan šifrom i u tri primerka. Razrešenje šifre sa osnovnim podacima i kontaktom učesnici dostavljaju u istoj koverti, a izbor najboljeg rukopisa žiri će saopštiti do 15. maja. Osim Nagrade „Mladi Dis”, koja će autoru biti dodeljena 26. maja na završnim svečanostima 53. Disovog proleća, Gradska biblioteka štampaće dobitniku, do kraja godine,  prvu zbirku pesama koja predstavlja 35. knjigu edicije „Tokovi” namenjenu mladim stvaraocima.

Gradska biblioteka poziva i studente, istraživače i mlade književne kritičare da do 10. aprila pošalju eseje o Disu i njegovom stvaralaštvu. Potrebno je organizatoru poslati radove u tri primerka potpisana šifrom, a podatke o autorstvu dostaviti u posebnoj koverti. Tri najbolja eseja po oceni žirija biće novčano nagrađena na finalnim Disovim svečanostima.

Adresa organizatora
Pesnici i mladi esejisti koji pišu na srpskom jeziku, bez obzira na mesto i zemlju u kojoj žive, rukopise treba da šalju na adresu organizatora.

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis”
Gospodar Jovanova 6
32000 Čačak, sa naznakom „za konkurs”