pcelica diplomaObjavljujemo Odluku s obrazloženjem stručnog žirija Udruženja „Čuvari dela Vuka Karadžića" iz Čačka, o pobednicima Likovnog i literarnog konkursa „Detinjstvo obojeno stihom" organizovanog kao prateći program Stručnog skupa „Pesničke brojanice Dobrice Erića":

S obzirom na činjenicu da se na Likovni i literarni konkurs „Detinjstvo obojeno stihom" nije odazvao veliki broj škola, stručni žiri je, u saradnji sa donatorom nagrada - IK „Pčelica" iz Čačka, doneo odluku da, umesto proglašenja učenika kao pobednika, diplome i nagrade dodeli školama, budući da je iz škola koje su se odazvale pozivu pristigao veći broj uspešnih poetskih i likovnih radova učenika. Stoga se diplome i knjige za školske biblioteke dodeljuju:

 

  • OŠ „Milinko Kušić" iz Ivanjice
  • OŠ „Marko Pajić" iz Viče
  • OŠ „Kralj Aleksandar I" iz Gornjeg Milanovca
  • OŠ „Akademik Milenko Šušić" iz Guče i
  • Udruženju učitelja Čačka za likovni projekat „Ćilim-polje Kalipolje" u koji su uključene brojne čačanske osnovne škole. Za ovu inicijativu, posebnu potvrdu od Udruženja dobija Mira Glišić, predsednik Udruženja, inicijator ove lepe timske aktivnosti.

Mole se predstavnici nagrađenih škola da, ukoliko nisu prijavljeni za učešće na stručnom skupu koji počinje u 10.00 časova, dođu po nagradu 24. maja 2019. godine u 14.00 časova u Gradsku biblioteku „Vladislav Petković Dis" u Čačku kada počinje poslednja sesija skupa na kojoj će predstavnici IK „Pčelica" iz Čačka uručiti nagrade.