dsc 0038Objavljujemo vest pristiglu sa mejla Gradske biblioteke  „Vladislav Petković Dis” iz Čačka:

Prve dane „Dečjeg oktobra” Ogranak Gradske biblioteke u Zablaću je u saradnji sa OŠ „Vladislav Petković Dis” obeležio u četvrtak, 3. oktobra 2019. programom „Imamo sreću što imamo Biblioteku”. Na svečanosti održanoj u trpezariji Škole, pred brojnom publikom – decom, roditeljima, vaspitačima i učiteljima – uručene su diplome i nagrade predškolcima i osnovcima sa 31. Međunarodnog festivala humora za decu u Lazarevcu.

 

Predškolci vrtića u Zablaću sa vaspitačicama Anom Ilić i Draganom Urošević poželeli su publici dobrodošlicu muzičkom tačkom i pesmom „Dobar drug”. Dubravka Ilić, bibliotekar, podsetila je prisutne da predškolci iz Zablaća u saradnji sa Ogrankom, trijumfuju jedanaesti put sa svojim likovnim ostvarenjima na lazarevačkoj smotri, što je i najbolji dokaz da je sreća imati Biblioteku.

Gosti programa bili su Miloje Radović, pisac za decu i Marija Simović, bibliotekar Dečjeg odeljenja Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani” iz Кraljeva, koja je pozvala najmlađe u posetu Biblioteci i uručila poklon knjige za Ogranak u Zablaću.

Miloje Radović je najpre kazivao odlomke iz svoje nove knjige „Mala priča o velikoj Žiči” i pozvao publiku da u godini obeležavanja osam vekova samostalnosti srpske Crkve, što više pročitaju i nauče o Nemanjićima i srpskoj istoriji.

Zatim je zajedno sa učenicima izveo igrokaz na svoje stihove o odrastanju, a uz pomoć pitalica i zagonetki animirao je mališane na duhovitu igru, što je propraćeno burnim aplauzima i učešćem publike u traženju rešenja.

Najmlađa vrtićka grupa iz Zablaća, „Vrtići bez granica” PU „Moje detinjstvo”, atraktivno kostimirana u razno povrće, sa vaspitačicama Jovanom Milenković i Кatarinom Čopić, izvela je pesmicu „Povrćijada” čime je počela svečanost uručenja priznanja.

Prve nagrade za likovne radove – kolekciju „Кutije iznenađenja” i zlatne diplome Festivala primile su vaspitačice Ana Ilić i Dragana Urošević iz vrtića u Zablaću, kao i za vrtić „Boško Buha” iz Čačka, PU „Radost” i Sanja Radulović, za zajednički rad grupe „Međedovići” i svojih koleginica Milice Glišović, Slavice Dražović Perošević i Radice Trnavac iz PU „Gimnazion”.

Prvu nagradu za literarni rad „Najčudnija knjiga na svetu” u kategoriji Humoristička priča za osnovce, osvojila je Nika Radonjić Đorđević, učenica OŠ „Dr Dragiša Mišović” iz Čačka.

Diplome i poklone uručio je pisac Miloje Radović, a čestitajući dobitnicima rekao je: „Današnja svečanost je najbolji dokaz kolika je sreća što imate takvu Biblioteku sa kojom se zdravo i lepo odrasta i dobijaju nagrade”.