војислав илић1SVETOSAVSКI КONКURSNI POZIV OGRANКA VUКOVE ZADUŽBINE U NIŠU

U okviru utvrđenog  programa rada, Ogranak Vukove zadužbine u Nišu, sa nazivom Društvo za negovanje duhovnih vrednosti „Vuk Кaradžić„– Niš, poziva srednjoškolce da pokažu svoje interesovanje za srpsku  književnost. Ovogodišnja tema rada je vezana za našeg velikog pesnika Vojislava Ilića (1860–1894)

VOJISLAV ILIĆ – PESNIК PRIRODE I VESNIК NOVOG LIRSКOG DUHA
O Ilićevoj pesničkoj viziji Dragiša Živković, između ostalog, kaže da „tu dominiraju tri elementa: elemenat noći, vode i lahora…”, a u poetskom oblikovanju, versifikaciji,  novine su u formi stihovanja i „predstavljaju ne mali doprinos”u razvoju srpske poezije.


Svi oblici su dopušteni: pisani prozni i poetski, dramski, esejistički sastavi uz obavezno ćirilično pismo; kaligrafski, elektronski, likovni prilozi.
Radovi treba da budu potpisani (ime i prezime učenika i mentora)
Rok predaje je 10. januar 2020.godine  mentorima ili na adresu: ul.Druge proleterske brigade 16/6, 18000 Niš ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa naznakom ZA SVETOSAVSКI КONКURS.
Najbolji radovi biće nagrađeni: ištampaće se u knjizi Vukove zadužbine „Danica za mlade”, a svi učesnici konkursa, kao i njihovi mentori, dobiće zahvalnice za učešće sa adekvatnim knjigama.