Štampa
Pogodaka: 608

269926969 4686042914812105 7964371548147362928 nOsnovna škola „Akademik Milenko Šušić“ u Guči na čelu sa direktorom škole Dragicom Dojčinović, nastavicom geografije Oliverom Pantelić, pedagogom škole Jelenom Vukašinović, kao i nastavnicom srpskog jezika i književnosti Katarinom Peulić pokrenula je zanimljivu i značajnu akciju kroz projekat „Naša mala baštica“ koji je na konkursu „Šta nam teško“, a u okviru projekta „Mladi su zakon“ koje finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a sprovode Mladi istraživači Srbije sa partnerima odobren kao jedan od mnogobrojnih #ŠtaNamTeško akcija.

Projekat „Naša mala baštica“ imao je za cilj pravljenje ukrasnih saksija i žardinjera koje će u narednom peridu ukrašavati kako školski park, tako i prostorije naše škole.

OŠ „Akademik Milenko Šušić“ u Guči poslednjih godina zahvaljujući ovakvim akcijama i projektima značajno ulepšavaju školske prostorije koje zajedno koriste svi zaposleni, učenici i roditelji. Zahvaljujući novčanim sredstvima Ministarstva omladine i sporta akcija je pokrenuta. Budžet od 42.000 dinara utrošen je za pravljenje i postavljnje saksija i žardinjera. U samu akciju uključeno je čitavo nastavno osoblje škole, kao i učenici.

Veliku zahvalnost po navodima uprave škole, duguje se i preduzetniku Milisavu Prokopijeviću, koji je pomogao u realizaciji ove akcije.