Na sajtu Društva za srpski jezik i književnost otkrili smo lepe novosti. Pobednici Trećeg sajma školskog izdavaštva Moravičkog okruga:

  1.  Nova iskra, list OŠ "Tanasko Rajić" iz Čačka, kategorija osnovnih škola, i
  2. Gimnazion, list Gimnazije iz Čačka, kategorija srednjih škola,

OSVOJILI SU PRVE NAGRADE U SVOJIM KATEGORIJAMA NA KONKURSU ZA NAJBOLJE ŠKOLSKE LISTOVE I ČASOPISE DRUŠTVA ZA SRPSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST. Čestitamo kolegama ovaj veliki uspeh!

Lepa vest koju smo primili iz OŠ "Tanasko Rajić" glasi:
Obaveštenje Društva za srpski jezik i književnost Srbije da je školski list "Nova iskra" osvojio prvu nagradu na Konkursu za najbolje listove i časopise osnovnih škola za 2012/2013. godinu koje je OŠ "Tanasko Rajić" stiglo u ponedeljak, 13.12.2013. g. obradovalo je sve učenike i nastavnike i predstavlja krunu sedmogodišnjeg rada novinarske sekcije.

Redakcija ovog školskog lista je pozvana da prisustvuje svečanom uručenju diploma i nagrada na Republičkom zimskom seminaru na Filološkom fakultetu u Beogradu, 16.12.2014. godine u 12 sati.

Organizatori Sajma školskog izdavaštva Moravičkog okruga, Školska uprava Čačak i  Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, nagradili su ovaj list u septembru kao najbolji list u kategoriji osnovnih škola u Moravičkom okrugu, a stručni žiri istakao kvalitet uređivačke koncepcije. To je bio dodatni podstrek da se redakcija "Nove iskre" odluči da učestvuje na ovom značajnom konkursu Društva za srpski jezik i književnost Srbije.