zajedno smo jaci2Da u svetu oko nas postoje ljudi velikog i dobrog srca koji su osetljivi i za tuđe brige i za tuđe potrebe svedoči događaj kojim je juče u OŠ "Kralj Aleksandar I" u Gornjem Milanovcu obeležen Svetski dan osoba sa autizmom.

Posvećeni i predani defektolozi Vesna Marković Čeganjac, Zora Novaković, Aleksandra Krstović i učiteljica Mira Belić zajedno sa svojim učenicima iz odeljenja za decu sa potrebom za dodatnom obrazovnom podrškom i iz produženog boravka organizovale su Igre bez granica pod sloganom "Svi smo jednaki".

zajedno smo jaci1Onih koji su juče zaslužili medalju u ovim igrama bilo je više: učenici koji su učestvovali;  nastavnici koji su ih pripremili za ovaj dan; navijači - učenici mlađih razreda ove škole; učiteljice koje su organizovale navijače; pripadnici žandarmerije Kraljevo; Policijske uprave Gornji Milanovac; vatrogasaca Gornji Milanovac.

Najvažniji su bili druženje, zajedništvo i radost, ali nije nevažno  pomenuti da su ovom akcijom obezbeđena sredstva za nabavku asistivne tehnologije za odeljenje  učenika sa potrebom za dodatnom obrazovnom podrškom. Sredstva su obezbedili: pripadnici žandarmerije Kraljevo, Policijske uprave Gornji Milanovac i vatrogasaca iz Gornjeg Milanovca. 

Više o celoj akciji može se pročitati u preuzetom tekstu: http://www.glaszapadnesrbije.rs/668656/cinovi-i-epolete-za-malisane-sa-smetnjama-u-razvoju-zajedno-smo-jaci/