olgicaMeđunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen je 3. decembra 2019. godine u OŠ ,,Milinko Kušić'' u Ivanjici pod sloganom ,,Ti ne znaš kako je meni''. 
Učenici IV/2 u saradnji sa učiteljicom Olgicom Cvetković su održali prezentaciju o tome ko su deca sa smetnjama u razvoju i načinima kako im pružiti podršku i uključiti ih u svakodnevni život.
Prezentacija je održana za sve učenike od prvog do četvrtog razreda kao i za decu iz Dnevnog boravka ,,Sunce'' i njihove nastavnike.
Ovo je bila sjajna prilika da učenici IV/2 pokažu stečena znanja iz oblasti predmeta Od igračke do računara.
Timski su radili i osmislili četiri prezentacije u PowerPoint-u: Deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, Bonton u komunikaciji sa osobama sa invaliditetom, Komunikacija sa osobama sa invaliditetom, Svi smo jednaki – podrška deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. 
Znakovnim jezikom su pozravili prisutne i upoznali ih sa pesmama ,,Srce u srcu'',  ,,Ne rugaj se'' i ,,Koliko košta ljubav''.
Tog istog dana, u večernjim satima, učestvovali su na tribini koju je organizovalo Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Ivanjica.
 
Ovaj događaj je medijski propraćen: