Štampa
Pogodaka: 2450
surfuj
 

U petak 25. novembra u 18 časova u Domu učenika u Čačku će za srednjoškolce premijerno biti prikazana predstava „Digitalne priče“, koju su pripremili učenici iz čačanskih osnovnih i srednjih škola, a uz podršku mentorke Ljubica Bojović, profesorke informatike iz Ekonomske škole iz Čačka.

Cilj predstave „Digitalne priče“ je edukacija učenika o digitalnom nasilju- opasnostima, prepoznavanju, vrstama, načinu reagovanja.
Predstava se sastoji iz više kratkih priča: "Za neke ste čuli od drugih, neke su doživeli vaši prijatelji, a u nekima ćete se i sami prepoznati. Priče su stvarne, likovi su izmišljeni", ističu učenici-glumci.

Premijerno izvođenje predstave „Digitalne priče“ je namenjeno srednjoškolcaima, a planirano je da do kraja školske godine predstavu vide svi učenici i osnovnih i srednjih škola.

Pozorišna predstava „Digitalne priče“ je samo jedna u nizu aktivnosti, koje će u toku ove školske godine realizovati grad Čačak, u saradnji sa Školskom upravom, Policijskom upravom Čačak i Zdravstvenim centrom Čačak.