Štampa
Pogodaka: 2851

сатира насловнаU Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Čačku, 25. novembra 2016. godine, održano je književno veče satirične poezije i proze – Satira iz pera prosvetnih radnika.

Učesnici i posetioci večeri bili su prosvetari osnovnih i srednjih škola Čačka. U prijatnoj atmosferi nastavničke kancelarije tekstove su, najčešće, čitali sami autori.

Pisci tekstova su bili profesori: Sanja Perovanović, Smiljka Dunjić, Nataša Turuntaš, Olivera Krupež, Bogdan Paunović, Vesna Dišić-Veličić i Nataša Paunović. Rada Karanac, savetnik iz Školske uprave u Čačku, takođe nam je poslala svoje kolumne.  Radove odsutnih autora čitale su Marija Marković i Marija Ćalović, profesorke srpskog jezika u školi domaćinu.

сатира 1

Đorđe Matijević, veroučitelj, svojom interpretacijom deseteračkih satiričnih pesama ovo veče je učinio još uspešnijim.

Pripremu i realizaciju ovog događaja pomogli su informatičari Mirko Mrdak, Žarko Popadić i Snežana Mijajlović, bibliotekarka Zorica Đokić i školski psiholog Ljubinka Vojinović. Plakat i prigodne karikature uradio je Bogdan Paunović, profesor srpskog jezika i bibliotekar u OŠ "Dr Dragiša Mišović". Organizator priredbe i autor scenarija je Nataša Paunović, profesor srpskog jezika u OŠ „Sveti Sava“.

Svi prisutni su pohvalili ovo zanimljivo i prijatno druženje u kojem je do izražaja došla kreativnost nastavnika. Bilo je i predloga da ono postane tradicionalna manifestacija. S obzirom da materijala za ovu vrstu književnosti ima sasvim dovoljno, može se očekivati da će prigoda ove vrste biti i ubuduće. 

сатира 2