Štampa
Pogodaka: 2334

rudnik1Novim planom i programom od školske 2018/2019. godine u rasporedu časova prvaka, nalazi se i predmet PROJEKTNA NASTAVA.

Upravo na tim časovima, prema rečima učiteljice Katarine Ilinčić, uživaju njeni učenici u Izdvojenom odeljenju -Trudelj, Osnovne škole „Arsenije Loma“.

Iako imaju samo jednog prvaka, a njih je ukupno troje, uvek se organizuju da pomognu svojoj drugarici, i sa radošću realizuju ove časove.

Ono što je najveći doprinos ovakvog načina rada, je upravo to što su učenici zainteresovani za rad i učenje, što sa osmehom dolaze u školu, očekujući nove aktivnosti na časovima Projektne nastave, a to svakako daje vetar u leđa! Ono što se takođe pokazalo kao prednost uvođenja ovog predmeta, je međupredmetno povezivanje sadržaja.

img 20181010 112925Naime, posle časova matematika, na časovima projektne nastave su od kora za pite, pravili ukusne trouglove, pravougaonike, kvadrate, krugove...Na taj način su obeležili i Dan zdrave hrane. Zatim su od starih kutija za cipele, napravili novogodišnji kamin, koji je najlepši ukras u njihovoj učionici. Ono čime su posebno ponosni, su njihove saksije za cveće, od cementa, vode i starih peškira, a sve povodom Dana žena. Razmišljaju da se ozbiljno bave preduzetništvom, jer su i sami sebe iznenadili svojim umećima, a sve zahvaljujući odličnoj saradnji i timskom radu.

Sve ovo je pokazatelj, da nije merilo učionica puna đaka, već da i ona odeljenja gde ih je malo, funkcionišu kao košnica puna pčelica radilica, gde je med najslađi produkt njihovog rada!