Štampa
Pogodaka: 1850

11367Dana 24. aprila 2019. godine u Biblioteci grada Beograda obeležen je četvrti rođendan akcije „Negujmo srpski jezik“. Tom prilikom organizovan je kratak program u okviru kojeg su se prisutnima obratili ministar kulture i informisanja, gospodin Vladan Vukosavljević, Jasmina Ninkov, direktor Biblioteke grada Beograda i Arno Gujon, humanitarni radnik.

Specijalni gosti, na poziv Ministarstva kulture i informisanja bili su nosioci akcije „Sačuvajmo ćirilicu“ koja je pokrenuta u Osnovnoj školi „Milan Blagojević“ u Lučanima.

Akciju su predstavili učenici šestog razreda: Danilo Raonić, Magdalena Savić i Đurđina Matijašević, nastavnik srpskog jezika, Monika Ružić, dok su podršku pružili i direktor škole, gospođa Radojka Đorđević i pisac Milan Ružić.

Na konferenciji za štampu, nosioci akcije istakli su aktivnosti koje su organizovane do sada, predstavili su dalje planove i dali intervjue za mnogobrojne televizije i radio stanice. Ovim gostovanjem akcija „Sačuvajmo ćirilicu“ podignuta je na republički nivo i uspostavljena je saradnja sa važnim ljudima iz sveta kulture.