Štampa
Pogodaka: 1911

img 5d170069ed3bb9af32d719b97c9cb52f vRTS putem akcije „Knjiga solidarnosti“ donirao je 14.11.2019. godine Gimnaziji u Ivanjici 1100 knjiga.

Decenijama slušaoci i gledaoci radija i televizije donatori su akcije „Knjiga solidarnosti“ koja za cilj ima opremanje škola i školskih bibiloteka širom naše zemlje. Od osnivanja 6. oktobra 1972. godine „Knjiga solidarnosti“ je jedinstvena aktivnost naše medijske kuće) koja ima humaniratnu, kulturnu i prosvetiteljsku misiju i stiže svuda tamo gde se govori, čita i piše na srpskom jeziku.

Učešće u programima „Knjiga solidarnosti“ za ove četiri decenije uzeli su najuglednija imena iz svih oblasti kulturnog, prosvetnog i umetničkog stvaralaštva.

Zahvaljujući slušaocima, gledaocima i čitaocima, sakupljeno je više od tri miliona knjiga, ali i mnogo školskog pribora, tehničkih pomala i sportskih rekvizita, koje su darivali brojni građani, ali i izdavači, institucije, biblioteke, škole i organizacije. Zahvaljujući svima njima do sada je osnovano (ili dopunjeno) 1400 varoških, seoskih i školskih biblioteka i otvoreno 37 knjižnica u Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Mađarskoj i Rumuniji. Obnovljene su i dopunjene biblioteke u srpskim manastirima: Studenica, Mileševa, Đurđevi stupovi, Banjska, Kalenići, Kumanica i Lipanj, a više od 2000 odabranih naslova stiglo je u Hilandar i njegov metoh Kakovo.