ovaaaaaaaaPandemija je u toku... Ali ona nije razlog da ne vodimo računa o zaštiti i uređenju životne sredine, koja nas okružuje. Na to nas podseća i Svetski dan planete Zemlje, 22. aprila kao i zaposleni u OŠ “Arsenije Loma” na Rudniku:

“Kažu ovih dana, stručnjaci i naučnici da pandemija koronavirusa ima veoma zadivljujući uticaj na planetu Zemlju, a veoma je teško zamisliti da u toku jedne teške i očajne borbe protiv nevidljivog neprijatelja postoji svetla tačka...Kažu, ti isti naučnici, da su konačno „progledali“ i nebo i zemlja...To ćemo svakako osetiti i uveriti se. Do tada, imamo dokaze, da se u našem okrugu, u jeku pandemije, itekako radi na očuvanju životne sredine, u ovom slučaju, u pitanju je uređenje školskog dvorišta…” - ističe eko-koordinator Katarina Ilinčić.

Na inicijativu direktora rudničke škole, Dragane Miletić, a uz pomoć nenastavnog osoblja i eko-koordinatora, uređeno je školsko dvorište i ispletene su nove korpe od vrbovog pruća. Iz rudničke eko škole, apeluju i da se ne stvaraju divlje deponije koje su nastale dolaskom ljudi sa strane od kada je počelo vanredno stanje!

Poruka iz rudničke škole :

„ Teško jeste, ali to nije razlog da prirodu koja nas okružuje ne čuvamo i ne ulepšavamo. Tako ćemo se lakše i zdravije izvući iz pandemije, koja nas je sve okružila! Zato, svakoga dana, budite odgovorni prema životnoj sredini, da bi nas sunčana jutra budila!“