Štampa
Pogodaka: 3592

Na osnovu rešenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, br. 1162/1 od 27. maja 2013. godine, program obuke pod nazivom "Obuka glavnih učesnika u završnom ispitu na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja u funkciji osiguranja kvaliteta završnog ispita" dobio je status programa stručnog usavršavanja zaposlenih u obrazovanju koje donosi ministar, za dežurne nastavnike u vrednosti od 8 bodova, a za suprervizore i pregledače u vrednosti od 12 bodova.

Na osnovu navedenog rešenja, a po nalogu načelnika ŠU Čačak, od 10. do 14. juna,  održane su obuke za suprevizore, pregledače i dežurne nastavnike u sve četiri opštine Moravičkog okruga. Zahvaljujemo ustanovama  koje su nam obezbedile prostor za održavanje ovih obuka: OŠ "Akademik M. Šušić" iz Guče, OŠ "Kralj Aleksandar I" iz Gornjeg Milanovca, OŠ "Milinko Kušić" iz Ivanjice i Tehnički fakultet Čačak.

Obuku za supervizore i pregledače održala je prosvetni savetnik Danijela Kovačević Mikić. Obuku za supervizore prošlo je 90 nastavnika, dok je  obuci  za pregledače prisustvovao 271 nastavnik. Obuku za dežurne nastavnike realizovao je prosvetni savetnik Milorad Krunić.

Danas su na školske mejlove prosleđeni skenirani, overeni spiskovi svih učesnika ovih obuka. Na osnovu rešenja ministra, prosleđenih potpisanih i overenih spiskova učesnika i rešenja o raspoređivanju na dužnost dežurnog nastavnika, supervizora ili pregledača, nastavnici ostvaruju pravo na stečene bodove stručnog usavršavanja. Nastavnici koji su jednom prošli ovu obuku neće narednih godina morati ponovo da je pohađaju, a učešće u realizaciji završnog ispita tretiraće se kao  sastavni deo pedagoške norme.