latinica | ћирилица

listovi 1

Stručni žiri koji je radio u sastavu: prof. dr Svetislav Marković, prof. Olivera Nedeljković i novinar Tanja Vuković (predsednik) doneo je odluku o najuspešnijim školskim izdanjima ovogodišnjeg Sajma školskog izdavaštva. Zbog  činjenice da je prof. dr Marković  jedan od autora,  u  kategoriji „Izdavački poduhvat godine“, umesto njega,  član žirija bila je Danijela Kovačević Mikić, prosvetni savetnik.

Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju će uručiti nagrade za prvoplasirane u sve tri kategorije oko Savindana (o tačnom datumu i vremenu bićete naknadno obavešteni), dok će drugoplasirani i trećeplasirani dobiti samo diplome (zbog činjenice da je ovaj projekat bez budžeta, zasnovan na dobroj volji svih učesnika).

Detaljnije obrazloženje žirija moći ćete da pročitate u elektronskom biltenu koji će biti objavljen na sajtu Školske uprave za Savindan 2015. godine.

Prema mišljenju stručnog žirija najuspešnija izdanja u sve tri kategorije bila su:

I NAJBOLJI OSNOVNOŠKOLSKI LIST

  1. Matiš, OŠ „Tanasko Rajić i „Naši koraci, OŠ „Milica Pavlović, Čačak;

  2. „GUK“, OŠ „Akademik M. Šušić”, Guča, i „Nova iskra”, OŠ „Tanasko Rajić”, Čačak;
  3. „Vukovac“, OŠ „Vuk Karadžić”, Čačak.

 SPECIJALNA NAGRADA: Najbolje onlajn izdanje, list „Hello! Hallo”, OŠ „Filip Filipović”, Čačak.

II NAJBOLJI SREDNJOŠKOLSKI LIST

  1. „Gimnazion, Gimnazija Čačak;

  2. „Dvoogled”, SŠ „Dragačevo”, Guča.

III IZDAVAČKI PODUHVAT GODINE

  1.     „Ptico, dovešću te do reči, Boško Ćalović, Gimnazija Čačak;

  2.   Akademik Milenko Šušić – život i delo”, dr Branko Kovačević , akademik Miljenko Perić i dr Svetislav Lj. Marković, OŠ „Akademik M. Šušić”, Guča;
  3.    Najlepše priče o školi”, OŠ „Sreten Lazarević”, Prilike.

Školska uprava Čačak zahvaljuje članovima žirija na volontiranju,  školama  na uspešnom učešću na Četvrtom sajmu školskog izdavaštva,  a Regionalnom centru na obezbeđivanju skromnih nagrada.