latinica | ћирилица

DSC 5817Predškolsku ustanovu „Moje detinjstvo" Čačak 11.maja 2015. godine posetili su vaspitači i nastavnici predškolskih ustanova i osnovnih škola Češke repubike u okviru studijske posete Srbiji.

Ova studijska poseta organizovana je sa ciljem upoznavanja načina rada u oblasti društvenog i finansijskog obrazovanja dece na ranom uzrastu. Vaspitači iz Češke imali su priliku da posete grupe i razmene iskustva sa vaspitačima koji učestvuju u projektu PRECEDE , a koji su u prethodnom periodu radili i razvijali projekat AFLATON.

Ovaj program je osmišljen tako da pomogne deci da razviju praktične veštine i vrednosti; da istraže ko su i kako da održavaju veze sa drugim ljudima; naglašava važnost porodice i njene vrednosti; podstiče decu da saznaju što više o svojim pravima i svojim odgovornostima ; pomaže im da se upoznaju s konceptom novca i da uče da cene i štede kako materijalne tako i nematerijalne resurse.
Program studijske posete obuhvatio je i posetu Školskoj upravi Čačak, Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i prijem kod gradonačelnika Čačka, Vojislava Ilića.
Studijska poseta je bila veoma značajna i inspirativna kako za vaspitače iz Češke, tako i za vaspitače iz Predškolske ustanove „Moje detinjstvo".

DSC 5811

DSC 5810

DSC 5803

DSC 5795

DSC 0943