latinica | ћирилица

CAM01597Povodom Međunarodnog dana porodice koji se svake godine obeležava 15. maja, PU „Moje detinjstvo" Čačak organizovala je u svojim vrtićima brojne zajedničke aktivnosti dece, vaspitača i roditelja. Kroz sportske i tradicinalne igre, likovne radionice i izložbu radova na teme o porodici, pozorišne predstave za decu u kojima su roditelji i vaspitači glumci, posete porodici, izložbu kućnih ljubimaca obeležen je Međunarodni dan porodice i na ovaj način skrenuta pažnja javnosti na ulogu i značaj osnaživanja porodice u savremenom društvu.

Preventivna služba i Sindikat PU „Moje detinjstvo" su u saradnji sa Crvenim krstom Čačak i službom za Transfuziju gradske bolnice Čačak organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom:

„Pomozi da porastu dobri ljudi,

pokaži deci – human budi"

Akcija je održana 14. maja 2015. godine u prostorijama vrtića „Mali kapetan" od 13 do 17 časova. Ovoj akciji se odazvalo 54 učesnika, zaposlenih i roditelja.

Ovoj akciji prethodile su brojne aktivnosti sa decom na temu humanosti, deljenje pozivnica roditeljima i građanima na gradskom trgu i tribina za zaposlene i roditelje na temu „Davanje krvi kao poklon" , koja je održana u vrtiću „Mali kapetan", 13.maja . Gost predavač bila je dr Nela Savić iz službe za Trnsfuziju gradske bolnice Čačak.

CAM01568

CAM01601

CAM01571