latinica | ћирилица
SAM 0437Zanimljiva informacija stiže nam iz ivanjičke Gimnazije:
Valjevska gimnazija i  Društvo matematičara Srbije (Podružnica matematičara Valjevo) realizovaće u periodu od 11. do 18. avgusta 2015. godine u Ivanjici (U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Anemija“)  Letnju školu mladih matematičara - Ivanjica 2015.  U radu škole, u šest nastavnih grupa, učestvovaće 85 učenika od 3. do 8. razreda OŠ iz Beograda, Subotice, Palića, Novog Sada, Vršca, Rume, Valjeva, Šapca, Loznice, Lajkovca, Ljiga, Pecke, Užica, Novog Pazara, Raške, Niša, Bujanovca, Kladova, Lazarevca, Aranđelovca, Topole i Ivanjice. Sa učenicima sedmog i osmog razreda matematičke aktivnosti radiće se kroz naprednu grupu sa zanimljivim i izazovnim temama primerenim pripremama za naredna takmičenja. Učenicima će predavati dvadeset profesora iz cele Srbije.
Polaznici letnje škole mladih matematičara će pored zadataka imati i zanimljive radionice, takmičenja i mini turnire u misaonim i sportskim igrama. Za najbolje učesnike obezbeđene su medalje i druge prigodne nagrade.
Prijatelj i sponzor ovogodišnje Letnje škole mladih matematičara je Microsoft Development Center Serbia. 
Zahvaljujući dobroj volji organizatora Letnje škole mladih matematičara – Ivanjica 2015, pet učenika sedmog razreda osnovnog obrazovanja i vaspitanja obdarenih za matematiku, koji rade pri Gimnaziji u Ivanjici, biće potpuno besplatno uključeni u rad škole.  Učenici će raditi po programu koji je dat na sajtu: http://www.dms-valjevo.org/letnjaskola/program2015.pdf