latinica | ћирилица

BASF 2Iz Srednje škole ,,Dragačevo“ Školskoj upravi je za sajt, kao dobar primer iz prakse,  stigla informacija  koju u celosti objavljujemo:

U petak, 25. septembra 2015. godine, učenici hemijske struke, odeljenja  naše  škole u Lučanima, zajedno sa nastavnicima Stručnog veća hemijsko-tehnološke struke, imali su priliku da prisustvuju  jedinstvenoj manifestaciji, pod nazivom,,IGRALIŠTE ZA INOVACIJE“.
Naime, naša škola dobila je poziv od Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu da prisustvuje BASF-ovom ,, Igralištu za inovacije“,  putujućoj  manifestaciji koja se ove godine organizuje širom Srednje Evrope povodom proslave 150 godina od osnivanja BASF-a, a  Srbiju je  posetila  na dan kada se u svetu obeležava Međunarodna noć istraživača. Studenti i profesori, demonstratori, mladi naučnici i istraživači, potrudili su  se da tokom jednoiposatnog putovanja kroz prirodne nauke, putem praktičnih eksperimenata, zanimljivih demonstracija i popularnih predavanja, posetioce upoznaju sa najinteresantnijom stranom nauke.

Kako se epruvete zaljubljuju, a kameleon menja boju, zašto led plače, a kako nastaje pećinski nakit, samo su neki od odgovora koje smo u petak dobili učestvujući u  Igralištu za inovacije . Čudesan svet hemije, bočica, epruveta, raznih jedinjenja, neobičnih sprava i "napitaka" u svim bojama, bili su samo deo interesantnog programa za sve  one koji su posetili ovu neobičnu "naučnu igraonicu".Igralište je bila lepa prilika  za učenje i za razvijanje međupredmetnih kompetencija učenika, kao i za stručno usavršavanje.Lepo je bilo naći se u društvu i biti deo ,,naučnih zaluđenika”.
Igralište je organizovano u Beogradu, ispred Kombank Arene, od 17 do 01 čas posle ponoći. Zanimljivosti čitavog programa u velikoj meri su doprineli interesantni komentari  voditelja programa,  Miloša Uroševića,  koji inače realizuje poznati  TV-šou program, koji se bavi naukom - ,,Galileo“.