latinica | ћирилица
verica TadićProf. Dušica Ćurčić nam je poslala kratko saopštenje o književnoj večeri održanoj u OŠ „Vuk Karadžić“:
U OŠ „Vuk Karadžić“ u četvrtak, 3. 11. 2016. održano je Književno veče posvećeno Verici Tadić, pesnikinji, proznoj spisateljici, esejisti. Književno veče pod nazivom „Lazur budućeg vremena“ organizovano je u okviru Projekta „Zavičajni pisci u oku profesora“ kojim se uspostavlja saradnja između obrazovnovaspitnih ustanova i pisaca iz Moravičkog okruga.
O stvaralaštvu Verice Tadić govorila je profesorka novinarstva i pesnikinja Radmila Rubaković. Ona je istakla da Verica Tadić, promišljajući o važnim semantičko-filosofskim pitanjima, opravdano se priključuje grupi značajnih stvaralaca u našoj nauci o književnosti i književnoj kritici.

U prigodnoj besedi Verica Tadić je govorila o značaju knjige i čitanja kroz temeljnu vrednost koja prožima celokupno njeno stvaralaštvo, a to je Ljubav. Kako svaki čovek ima neki talenat, pozvala je na prepoznavanje, razvijanje, usavršavanje talenata. „Talenat ne može da se razvije bez znanja, a znanje pronalazimo u knjigama i stičemo kroz lična iskustva“, rekla je Verica Tadić.

Verica Tadić je objavila 12 knjiga, zastupljena je u brojnim književnim listovima i časopisima, u osam antologija srpskih pisaca, dve antologije balkanskih pisaca i u jednoj svetskoj. Dobitnik je sedam priznanja i njena dela su prevođena na više jezika.

Odlomke iz dela Verice Tadić na srpskom, engleskom i nemačkom jeziku kazivali su učenici OŠ „Vuk Karadžić“, a u muzičkom delu učestvovale su Nađa Nikolić i Divna Kovačević, učenice Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“.