Štampa
Pogodaka: 1995

pooootkaKao gosti književnog programa „Zavičajni pisci u oku profesora 3", članovi Udruženja  „Čuvari dela Vuka Karadžića" iz Čačka (Ogranak Vukove zadužbine) promovisali su 17. novembra 2016. godine u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju četvrto izdanje romana  „Potka od snova" mr Grozdane Komadinić, višegodišnjeg člana Upravnog odbora Vukove zadužbine u Beogradu, osnivača Ogranka u Čačku, dobitnika Vukove nagrade Kulturno-prosvetne zajednice Srbijeautora  „Tkačke leksike Dragačeva" i, jednom rečju, velikog kulturnog pregaoca.

Četvrto izdanje ovog romana je posvećeno desetogodišnjem pomenu na tragično preminulu koleginicu, prof. Gordanu Šoć, koja je (uz podršku koleginica iz svog stručnog veća) napisala scenario prema predstavljenom romanu i režirala predstavu koju su uspešno izvodili učenici SŠ  „Dragačevo" iz Guče, u mnogim gradovima Srbije, pa i u Beogradu, u Etnografskom muzeju.  

 

Zbog preplitanja važnih događaja u gradu i drugih obaveza, u programu nisu učestvovali svi najavljeni učesnici (Gorica Stanojević, akademik Dragutin A. Đukić), ali su roman uspešno predstavile, uz autora, novinar Zorica Lešović Stanojević (i sama pisac, dobitnik Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice) i Danijela Kovačević Mikić, članovi Ogranka Vukove zadužbine.

Zahvaljujući sponzoru, Pekari „Pons" iz Čačka, posle promocije je organizovano i posluženje.

Inače, članovi ovog udruženja su 1. novembra 2016. godine gostovali u Narodnoj biblioteci  „Jefimija" u Trsteniku upravo predstavljajući ovaj roman o čijem kvalitetu najbolje svedoči podatak da ga čitaoci traže, kupuju, čitaju i da je objavljeno već četvrto izdanje. (Pojedini opisi ovog romana mogu da se koriste i kao didaktički materijal za predmet narodna tradicija, budući da je roman smešten u dragačevsko selo druge polovine dvadesetog veka, donoseći duh i dah prohujalih vremena.)

Prilog o ovom događaju napravile su TV  „Galaksija" i TV  „Telemark", a vest su preneli i štampani mediji, o čemu možete više da se informišete u našem članku  „Medijska podrška..."