latinica | ћирилица
14U Gornjem Milanovcu, ali i izvan našeg okruga, prepoznatljiva po svom zalaganju za unapređivanje ekološke svesti i ekološkog obrazovanja, pedagoški savetnik dr Ljiljana Đurović sa svojim vrednim učenicima osvaja i druga priznanja. Evo kako je predstavljen njen dosadašnji rad:
U proteklom periodu, učiteljica, dr Ljiljana Đurović, pedagoški savetnik, zaposlena u OŠ „Momčilo Nastasijević“ u Gornjem Milanovcu, ostvarila je nekoliko nesvakidašnjih uspeha na individualnom planu i u neposrednom radu sa učenicima. Ova učiteljica je treću godinu zaredom objavila Ekološki kalendar, koji je svojevrsni planer, podsetnik i riznica ideja za izvođenje ekoloških akcija u školama i u lokalnim zajednicama. Za ove aktivnosti, koje su poznate na republičkom nivou, dobila je priznanje Zeleni list, dodeljeno od RBGD2 i Pokreta gorana Vojvodine.

 

U neposrednom radu sa učenicima, učestvujući u Ponade programu Akva vive, Ljiljana Đurović sa svojim učenicima, drugacima, osvaja prvo mesto na Ponade konkursu. Pre godinu dana, „Akva viva“ brend kompanije „Knjaz Miloš“, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Srpski savez profesora fizičkog vaspitanja i sporta potpisali su protokol o saradnji na programu „Pokrenimo našu decu“ kao preventivu lošeg držanja, deformiteta kičme, gojaznosti, dijabetesa i neaktivnosti učenika mlađeg školskog uzrasta. Usledila je obuka za učitelje iz svih 1.206 škola u Srbiji, a po jedan učitelj postao je koordinator i u svakoj školi izvršena je sekundarna obuka. Potom je raspisan veliki konkurs, a u filmu koji je trajao do dva minuta trebalo je pokazati kako učitelji, zajedno sa svojim đacima primenjuju modele vežbanja (vesela stolica, muzička gimnastika, pleši i zaledi se, razigrana palica, zdrava stolica, igre, pričam ti priču) koje je osmislio tim stručnjaka. Dodatni bodovi su se dobijali ako se prikažu nove vežbe koje su učenici osmislili. Pored toga, poslati materijal na konkurs obuhvatio je po dve fotografije iz svake sedmice posmatranog perioda i niz dokumenata. Period obuhvaćen posmatranjem bio je od 30. oktobra do 22. decembra 2017. godine. Na konkurs se prijavilo 467 odeljenja, a nagrađene su po tri škole iz svake od 12 regija, tako da je ukupno 36 škola dobilo vredne sportske rekvizite. Ljiljana Đurović i njeni učenici su, pored rekvizita za školu, osvojili rekreativnu nastavu koja će biti realizovana na Divčibarama.