Štampa
Pogodaka: 2243
mpGlasanjem timova svih ustanova koje su učestvovale na Šestom sajmu (pred)školskog izdavaštva MO, održanom 27. aprila 2018. godine u OŠ „Kirilo Savić" iz Ivanjice, odlučeno je da je  OŠ „Milica Pavlović" imala najuspešniju sajamsku promociju. Evo šta o tome piše Tanja Đorđević, član pobedničkog tima: 
OŠ „Milica Pavlović” tradicionalno i veoma uspešno učestvuje na sajmovima školskog izdavaštva tako da je štand bio i ove godine veoma bogat i raznovrstan. Pokazana je kreativnost u izlaganju štampanog materijala i drugih reprezentativnih sadržaja koji potiču iz naše škole. 
Pored dva poslednja, takmičarska broja časopisa Naši koraci, na štandu su bili izloženi i svi ostali primerci školskog časopisa koji izlazi u kontinuitetu od 1959/1960. godine; zatim Letopis škole, svojevrstan izvor informacija iz života i bogate istorije škole; foto-albumi sa fotografijama škole nekad i sad, koji svedoče o brojnim aktivnostima i događajima; monografija 80 godina OŠ „Milica Pavlović", Ekološki list, unikatne knjige napravljene od recikliranog materijala sa poučnim porukama o očuvanju prirode pod nazivom Crtice iz eko-radionice, brošure, bukmarkeri, reklamni materijal, pozivnice, plakati, unikatni predmeti naših đaka... 
Ovogodišnji izdavački poduhvat naše škole predstavlja osnivanje Eko-biblioteke u okviru koje je objavljena zbirka pripovedaka Priče, autorke Slađane Parezanović. Pripovetke su ilustrovane crtežima i slikama koleginice Maje Koraksić, profesora razredne nastave, i Živote Dramlića, nastavnika likovne kulture. Priče su usmeno promovisane na Danima pripovedanja koji su krajem marta održani u OŠ „Milica Pavlović”, da bi se našle u štampanoj formi na sajmu. 
Nagradu za najuspešniju sajamsku promociju, koju dodeljuju učesnici glasanjem tokom održavanja sajma, dobila je OŠ „Milica Pavlović” Čačak.
Tim koji je nagrađen za prezentaciju škole činili su: Biljana Lukić, školski bibliotekar i pedagoški savetnik, Tanja Đorđević, prof. srpskog jezika, Sanja Živanović, prof. likovne kulture i Miloš Živanović, veroučitelj.