latinica | ћирилица

1аU Osnovnoj školi „Filip Filipović“, u četvrtak 29. 11 .2018. godine, u 18.30, u školskoj trpezariji održano je muzičko-scensko delo pod nazivom   „Muzika je kao san, onaj koji ne mogu da čujem“.

          Tekst su napisale Dunja Кrsmanović i Irina Zimonjić koristeći se raznim poznatim aforizmima i kombinujući ih sa svojim idejama. Tekst je inspirisan muzikom i ljubavlju prema umetnosti. Govori o različitim muzičkim pravcima i njihovim osobinama. Svaka vrsta muzike je propraćena odgovarajućom muzičkom izvedbom.

 

          Tekst su govorili Petar Кomnenić, Dunja Кrsmanović, Irina Zimonjić i Milan Roljević. Oživeli su scenu različitim muzičkim žanrovima i melodijama na instrumentima.

          ''Mnogo stvari nas je povuklo da ovo naše prvo autorsko delo prikažemo premijerno pred vama. Muzika je, naravno, bila poenta svega, ali moramo priznati da bez pravih reči, ne onih ispevanih, nego običnih, ne bismo mogle sve ovo da odradimo. Želele smo da naša publika prepozna ljubav prema književnosti i muzici u našem delu. U realizaciji ovog programa, imale smo podršku i pomoć nastavnice srpskog jezika, Olivere Labudović i večno smo joj zahvalne.'' – rekle su autorke.