latinica | ћирилица

oliveraDr Olivera Krupež, zaposlena u OŠ „Milica Pavlović" iz Čačka, prosledila je izveštaj o aktivnosti koja je i vid stručnog usavršavanja (iniciranje i učestvovanje u podizanju kvaliteta pedagoške prakse) i kulturni i obrazovni program.

Učenici i nastavnici OŠ „Milica Pavlović” organizovali su u nedelji uoči školske slave niz uglednih aktivnosti promovišući na različite načine duh svetosavlja i trajne moralne vrednosti. Učenici i nastavnici OŠ „Milica Pavlović” organizovali su u nedelji uoči školske slave niz uglednih aktivnosti promovišući na različite načine duh svetosavlja i trajne moralne vrednosti. U svečanoj sali OŠ „Milica Pavlović”, u četvrtak, 24. januara u 19.00 organizovana je promocija knjige Priče Slađane Parezanović. Olivera Кrupež, prof. književnosti i srpskog jezika, priredila je prvo izdanje četiri priče Sunčica, Čaba, Anđela i Bombondžija za Sajam školskog izdavaštva 2018. godine.

Кnjigu su ilustrovali profesor razredne nastave Maja Кoraksić i nastavnik likovne kulture Života Dramlić, kao i učenici škole. Urednica knjige Olivera Кrupež vodila je program u kojem su svoje prikaze i impresije kazivali profesori književnosti i srpskog jezika: Mila Mutavdžić, Bogdan Paunović, Sanja Perovanović, Bojana Vulović, Milica Matović i Milica Milošević. Pored iznetih mišljenja o pričama iz knjige i o pripovetkama Majka i Isidora koje nisu u njoj štampane, emocije brojnih posetilaca izazvala je Bojana Vulović koja je dramski interpretirala sadržaj priče Čaba. Olivera Кrupež upoznala je posetioce sa okosnicama sadržaja priče Anđela, ukazujući na njene izuzetne vaspitne potencijale. Milica Milošević vodila je na kraju promocije intervju sa autorkom knjige Slađanom Parezanović koja je otkrila u kojoj su meri slike iz njenog detinjstva uticale na stvaralaštvo. Svi koji su govorili o šest do sada obelodanjenih pripovedaka, na svoj su način izrekli da su one dubok i bistar izvor iskustava iz svakodnevnog školskog života: patnje, usamljenosti, ali i ljubavi, prijateljstva i optimizma što ih na najlepši način preporučuje za školsku lektiru, bilo na redovnim časovima književnosti ili na časovima odeljenjske zajednice.

Prikaze i tumačenja učesnika preuzmite ovde: 

* Olivera Krupež

* Bogdan Paunović

* Mila Mutavdžić

* Sanja Perovanović

* Milica Milošević

* Milica Matović