latinica | ћирилица

irenaNastavnici iz Čačka učestvovali na Drugoj regionalnoj konferenciji „SVIJET OBRAZOVANJA RUŠI GRANICE” Asocijacije najboljih nastavnik EX YU, u Budvi,  Crna Gora, od 30. maja do 2. juna 2019. god. Evo šta su nam o svom učešću napisali:

Čast nam je i zadovoljstvo da Vas obavestimo da smo u navedenom periodu učestvovali u svim planiranim aktivnostima ove velike regionalne manifestacije, koja je prepoznala vrednost našeg projekta „UPOZNAJ ČAČAК – MOJ GRAD” i dala nam priliku da regionu predstavimo svoj rad, školu, grad i državu. Posebno nam je drago što smo kao predstavnici škola OŠ ,„Dr Dragiša Mišović” i OŠ „Vuk Кaradžić” dobili jedinstvenu priliku da razmenimo svoje ideje i iskustva sa najboljim nastavnicima regiona, koji su takođe predstavljali svoj rad, školu, grad i državu iz koje dolaze, šireći interkulturalnost i brišući granice u svetu obrazovanja.


Cilj Кonferencije je bio podsticanje regionalnog umrežavanja najboljih nastavnika iz država sa prostora bivše Jugoslavije, u cilju vidljivosti njihovog rada i stvaralaštva.
Organizatori skupa „Asocijacija najboljih nastavnika EX YU”, su pozvali stručnu javnost da, kroz prezentovanje primera dobre nastavničke prakse upoznaju neformalne nosioce obrazovnih reformi u regionu i steknu uvid u njihov inovativni rad koji može da bude pokretač i formalnih obrazovnih reformi za kojima vape sve države sa prostora bivše Jugoslavije.
Možemo, sa zadovoljstvom, reći da je cilj ovog skupa u potpuno ostvaren,sudeći po prijateljskim kontaktima i prukama tokom obavljanja zajedničkih aktivnosti i razmenama istih na društvenim mrežama, velikom interesovanju za rad i iskustva drugih kolega, i velikoj posećenosti ovog događaja u konferencijskoj sali Hotela „Budva”.
Naš tim učitelja je prezentovao plakat projketa „Upoznaj Čačak – moj grad”, koji je u finalu nagrađen.
U saradnji sa Opštinom Čačak i Turističkom organizacijom promovisali smo naš grad, učesnicima Кonferencije poklonili smo promotivni materijal o Čačku.

S poštovanjem, tim učitelja:
Jasminka Marić Glišović – OŠ „Vuk Кaradžić”
Irena Glišović – OŠ „Dr Dragiša Mišović”
Slavica Radovanović – OŠ „Dr Dragiša Mišović”
Dragan Mitrović – OŠ „Dr Dragiša Mišović”