latinica | ћирилица

 

вече сатире 13Prof. Nataša Paunović, organizator  ove književne večeri i autor scenarija, pripremila je i izveštaj  o četvrtom po redu Satiričnom peru prosvetnih radnika koji objavljujemo u celosti: 
U prijatnom ambijentu nastavničke kancelarije u OŠ „Sveti Sava“ u Čačku, posebno pripremljenom za tu priliku, 29. 11. 2019. godine, održano je književno veče pod naslovom Satirično pero prosvetnih radnika. I na ovom, četvrtom po redu, okupljanju sa istim povodom moglo se videti koliko su tekstovi autora, na neki način, slični po motivima i porukama. Očigledno je da su autore tištali isti ozbiljni problemi naše prosvete koji se ne rešavaju, već se samo umnožavaju i guše i đake i nastavnike.


I ove godine su u programu učestvovali i učenici, što je ovoj maloj svečanosti dalo posebnu draž. Кraće scenske igre koje su oni sa svojim nastavnicima pripremili, činili su da raspoloženje bude još prijatnije i pored gorčine u autorskim tekstovima učesnika.
Učenici sedmog razreda OŠ „Sveti Sava“ (Dunja Milijanović, Marko Ljušić, Uroš Marković, Petar Milović i Matija Bisenić) izveli su prigodan dramski tekst pod naslovom Za dan prosvetnih jadnika. Učenike je pripremala i tekst napisala Marija Ćalović, prof. srpskog jezika. Marija Mirković i Elena Кolaković, učenice osmog razreda iste škole, govorile su dva kraća monologa iz Ženskih razgovora Dušana Radovića. Pripremala ih je Nataša Paunović, prof. srpskog jezika.
I ovoga puta gostovali su učenici iz Gimnazije. Milica Stojić, Marija Droca, Ana Radulović, Luka Pajović, Janko Vasović i Vuk Vujović su sa Aleksandrom Mišić, profesorom srpskog jezika, izveli dva skeča koji su nas do suza nasmejali.
Svoje autorske tekstove govorili su: Olivera Кrupež, prof. srpskog jezika u OŠ „Milica Pavlović“, Nataša Turuntaš, prof. srpskog jezika u OŠ „Tanasko Rajić“, Đorđe Matijević, prof. veronauke u OŠ „Sveti Sava“, Bogdan Paunović, prof. srpskog jezika i bibliotekar u OŠ „Dr Dragiša Mišović“ i Nataša Paunović.
Organizator večeri i autor scenarija je Nataša Paunović, a program je vodila Marija Кrunić, prof. srpskog jezika u OŠ „Sveti Sava“.
Tehničku podršku pružio nam je Dragan Paripović, prof. informatike u OŠ „Sveti Sava“.
Opšti utisak gledalaca je da je priredba, u celini, bila zanimljiva i da je svojim kvalitetom za nijansu premašila književne večeri sa istim povodom iz prethodnih godina.