latinica | ћирилица

sooŠkola za obrazovanje odraslih iz Čačka je u prethodnom periodu organizovala niz aktivnosti za unapređivanje kvaliteta rada nakon spoljašnjeg vrednovanja. Između ostalog, ozvaničen je (verifikovan) rad školske biblioteke i nastavnici su ostvarili intenzivniju saradnju sa ustanovama kulture i drugim ustanovama, centrima i udruženjima iz lokalne zajednice, radi unapređivanja stručnog usavršavanja zaposlenih, ali i radi boljeg informisanja javnosti o radu ove škole. Jedna od  aktivnosti iz razvojnog plana  ustanove organizovana je u ponedeljak, 20. januara 2020. godine, kao vid stručnog usavršavanja zaposlenih, ali i kao saradnja sa Ogrankom Vukove zadužbine u Čačku - Udruženjem „Čuvari dela Vuka Karadžića", koje u svom delokrugu rada ima  i stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju i predstavljanje zavičajne književnosti, odnosno nacionalnog kulturnog blaga. Akrivnost je podrazumevala promociju knjiga mr Grozdane Komadinić, koja je Ogranak osnovala na Savindan 1999. godine i rukovodila njegovim radom sve do upokojenja u februaru 2019. godine.

 

Mila Mutavdžić, nastavnik srpskog jezika i književnosti u OŠ „Sveti đakon Avakum" u Trnavi i istaknuti član Udruženja „Čuvari dela Vuka Кaradžićaˮ, priredila je kratak osvrt na neke od najznačajnijih knjiga Grozdane Кomadinić: „Zavičajna snoviđenjaˮ, „Starineˮ, „Rosa na suncuˮ, „Varovniceˮ, „Riznica narodnog verovanjaˮ, „Кnjiga o ljubaviˮ, ističući da je od velikog značaja saradnja škole sa predstavnicima lokalnih udruženja.

Cilj promotivnih aktivnosti vezanih za kulturnu  zaostavštinu dugogodišnje  predsednice Udruženja „Čuvari dela Vuka Кaradžićaˮ jeste promovisanje bogate duhovne tradicije, jezika i kulture našeg naroda.

Inicijator ove aktivnosti bila je prof. Maja Nastić, koja je zaposlena kao nastavnik srpskog jezika i književnosti u Školi za obrazovanje odraslih, a koja je i sama istaknuti zadužbinar.