latinica | ћирилица

 

radjpgNastavljajući ostvarivanje programa Savremena srpska književnost, uz strogo poštovanje preporučenih mera, Udruženje Čuvari dela Vuka Karadžića, u saradnji sa Domom kulture, a pod pokroviteljstvom Grada, organizuje predstavljanje bogatog opusa čoveka koji je profesionalnu karijeru započeo kao nastavnik srpskog jezika, a potom bio i pisac, i pesnik, i leksikograf, i novinar i publicista i direktor Narodnog pozorišta u Prištini. O važnosti njegovog opusa, između ostalog, svedoči zbornik književnokritičkih radova koji je 2016. godine objavljen u NIšu Narativna gramatika – Književni svet Radosava Stojanović u svetlu kritike (izdavači su Niški kulturni centar i Filozofski fakultet).

 

Program će biti održan u Velikoj sali Doma kulture 16. novembra 2020. godine u 19 časova. Osim autora, u programu učestvuju Milkica Miletić, urednik Književnog programa Doma kulture, i Danijela Kovačević Mikić, jedan od Stojanovićevih recenzenata.

Muzički deo programa je izmenjen u odnosu na pozivnicu, pa umesto Jadranke Jagličić nastupa prof. srpskog jezika, član Udruženja, Milica Matović koju će pratiti učenica Andrea Donević.