Štampa
Pogodaka: 818

prizrenU sredu, 18. novembra 2020. godine, u 18 časova, u Galeriji Narodnog muzeja u Čačku, biće promovisane priče iz Prizrena Nade Hadži-Perić, iz  knjige „Zapis iz Prizrena, sa izvora”. Urednik programa je Mila Mutavdžić, penzionisana nastavnica srpskog jezika i književnosti, dugogodišnji član Upravnog odbora Udruženja „Čuvari dela Vuka Karadžića" i sama autor knjige „Priče iz moje učionice" i recenzent brojnih knjiga. Program će biti održan u Galeriji Narodnog muzeja u Čačku, 18. novembra 2020. godine u 18 č.

Mila nam je pripremila nekoliko osnovnih podataka o autorki, da bi vas zainteresovala da prisustvujete programu.
Кo je Nada Hadži-Perić?

 

 Rođena je 1959. godine u Prizrenu. Od 1999. godine živi u Beogradu. Radi kao sudija u Apelacionom sudu u Beogradu. Aktivan je učesnik i dobrotvor u obnovi naših svetinja.
Кnjiga svedočanstva „Zapis iz Prizrena, sa izvora” autora Nade Hadži-Perić nastala je kao izraz njenih najdubljih emocija, poniklih u bolnim trenucima sećanja na život proveden na Кosovu i Metohiji, na vreme progona iz svoje rodne grude, na vreme kada se svome zavičaju vraća posle 13 godina i vizije novog života koji će na tim prostorima svijati mlada generacija.