Štampa
Pogodaka: 3683

rtsVeliko mi je zadovoljstvo što ovim putem možemo da najavimo početak emitovanja časova koje su nastavnici prvog i drugog ciklusa osnovnih škola u Moravičkom okrugu pripremili i snimili za potrebe učenja na daljinu i za portal RTS-Planeta.

Iza svih je period koji nije bio lak, ni za nas u Školskoj upravi, ni za naše nastavnike. Mi smo dobro razumeli da zadatak koji stavljamo pred kolege nije deo njihove svakodnevne nastavne prakse, i da zbog toga za većinu od njih predstavlja susret sa nečim drugačijim, novim i zahtevnim. S druge strane, škole koje su pod ingerencijom Školske uprave u Čačku, koja je deo velikog sistema MPNTR, imale su zadatak koji je u različitim periodima ove školske godine bio i pred drugim školama sa teritorije Republike. Drago nam je da smo za saradnike imali divne praktičare, spremne da sarađuju na ovom velikom projektu od nacionalnog interesa i da se kontinuirano stručno usavršavaju, koji su u ime čitavog Okruga pokazali da naše osnovne škole u nastavno-obrazovnom procesu mogu izaći u susret zahtevima novog vremena  ̶  koje je učionice ostavilo praznim, a pred učenike i nastavnike stavilo nove oblike učenja.

Učešće u ovom projektu i značajan doprinos njegovoj realizaciji uzele su sve osnovne škole Moravičkog okruga, osim Osnovne škole „Kralj Aleksandar I” iz Gornjeg Milanovca, kao i većina naših srednjih škola (o čemu ćemo uskoro objaviti poseban članak).

Sada, kada je najveći deo posla obavljen, ponosni smo na to što su snimljena 273 časa koja će se emitovati od srede 24. marta 2021. godine, pa sve do druge polovine aprila. Emitovanje naših časova započeće sutra časom muzičke kulture u prvom razredu.

Bila nam je dragocena svaka povratna reakcija naših kolega iz škola, kojom je izražavano zadovoljstvo zbog prilike da se nauči nešto novo i da stručno usavršavanje bude primenjeno na delu. Radovali smo se zbog pokazanog timskog duha i rada u okviru škole, zbog prilike da se napravi horizontalna razmena, zbog unapređene saradnje sa savetnicima Školske uprave.

Kao neko ko rukovodi radom Školske uprave u Čačku, veliku zahvalnost izražavam svakom praktičaru koji se uhvatio u koštac sa izazovom snimanja časova, svakom školskom timu koji je pružio podršku svome kolegi, svakom praktičaru koji je prihvatio izazovan i koristan posao supervizora, svakom direktoru koji je podržao ovaj nacionalni projekat i prosvetnim savetnicima Danijeli Kovačević Mikić i Radi Karanac Lazović, koje su obavile svoj deo supervizorskog posla i bile u svakodnevnoj komunikaciji sa svim učesnicima ovog velikog i živog procesa, i Miloradu Slavkoviću, savetniku za informatičke poslove, za dragocenu i veliku tehničku podršku. Svesni smo da nivo zaduženja i obaveza nije bio podjednak ni na svim školama, ni na svim nastavnicima koji su snimali časove, ali osećamo veliko zadovoljstvo poput nastavnika koji izađe iz učionice posle uspešno realizovanog časa.   

U ovaj članak, koji danas objavljujemo, dodavaćemo časove prema nedeljnom rasporedu emitovanja na RTS-u i popunjavati tabelu koju i vi možete da vidite otvaranjem sledećeg linka: 

* PREGLED SVIH SNIMLJENIH ČASOVA SA RASPOREDOM EMITOVANJA.

Pregled emitovanja na nedeljnom nivou možete da pratite na sledeći način: