latinica | ћирилица

biljanaLeto je vreme kada možemo da se osvrnemo i na uspehe učenika, nastavnika, škola...

Iz ivanjičke Gimnazije upravo smo dobili prilog za sajt  o uspehu pedagoškog savetrnika, prof. Biljane Ajdačić, koja je bila i  dobitnik  Junske nagrade 2019.  za najbolje rezultate u oblasti kojom se bavi, a koja se dodeljuje na Dan opštine Ivanjica. U prethodnom periodu, prof. Ajdačić  je bila i jedan od nastavnika koje je Društvo za srpski jezik i književnost Republike Srbije nagradilo za natprosečne rezultate na Republičkom takmičenju iz književnosti Književna olimpijada od šk. 2013. do 2018. godine. 

Od ove školske godine, portfolio profesionalnog razvoja prof. Ajdačić krasi još jedna nagrada: 

Na takmičenju iz metodike nastave srpskog jezika i književnosti nastavnika osnovnih i srednjih škola  Društvo za srpski jezik i književnost je, u okviru takmičarskih aktivnosti na 62. Republičkom zimskom seminaru, školske 2020/2021. godine,  dodelilo tri prve nagrade ,,Prof. dr Milija Nikolić''. Jedna od tri prvonagrađene je i priprema Biljane Ajdačić iz Gimnazije u Ivanjici za ugledni čas ,,Privid postojanja u  Seobama I''.

     Izuzetan uspeh na Republičkom takmičenju ,,Književna olimpijada'' 16. maja 2021.godine na Filološkom fakultetu ostvarila je učenica trećeg razreda Gimnazije u Ivanjici Nevena Miletić. Ova učenica zauzela je prvo mesto sa maksimalnih dvadeset poena. Ovo je izuzetan rezultat obzirom da je učenica iz odeljenja nadarenih za informatiku i računarstvo u kome se plan i program za srpski jezik i književnost realizuje kroz tri časa nedeljno. Uslovi i način rada u vreme pandemije, konkurencija đaka filoloških odeljenja i društveno-jezičkog smera i nedeljni fond časova dodatno ističu ovaj uspeh. 

       Uz ovaj rezultat ističemo i i uspeh učenika iz istog odeljenja na Okružnom takmičenju ,,Književna olimpijada'' 25. aprila 2021. u Srednjoj školi Dragačevo u Guči. Jelena Bešević, Ivona Jovanović, Katarina Koturović i Pavle Bradić osvojili su drugo mesto i plasman na Republičko takmičenje. Svih pet učenika dobilo je, na osnovu rezultata iz srpskog jezika i književnosti, stipendiju iz Fonda za talente.  Predmetni nastavnik ovim učenicima je Biljana Ajdačić.
           Na međunarodnom literarnom konkursu ,,Drevni Iliri - zajednička baština'' za kratke priče,  u organizaciji Fonda za Zapadni Balkan a  povodom Svetskog dana knjige, nagradjena su dva rada učenika četvrtog razreda Gimnazije iz Ivanjice. Priča ,,Radjanje ilirskog sna'' Veljka Bogdanovića i ,,Put'' Vladislava Savića biće objavljene u zbirci ,,Drevni Iliri'' a uz to ovi nagradjeni učenici  imaće priliku da se predstave na regionalnim festivalima književnosti i da budu deo tima koji obilazi ilirske arheološke lokalitete.  Čestitamo učenicima koji i dalje uživaju u moći i bogatstvu pisane reči. Predmetni nastavnik ovim učenicima je takođe prof.  Biljana Ajdačić.
              Ovo je lepa prilika da pozovemo i druge kolektive da putem našeg sajta pohvale istaknute praktičare.