latinica | ћирилица

svetlopisiUdruženje „Čuvari dela Vuka Karadžića” (Ogranak Vukove zadužbine), u saradnji sa Gradskom bibliotekom „Vladislav Petković Dis”, a uz podršku Grada Čačka i Školske uprave, organizuje predstavljanje ovogodišnjeg izdanja Srpskog narodnog ilustrovanog kalendara „Danica” , u Velikoj sali Gradske biblioteke, 6. septembra 2022. godine, sa početkom u 13 časova. 

U programu učestvuju: glavni i odgovorni urednik prof. dr Boško Suvajdžić, član Redakcije Dušica Maticki, dr Olivera Krupež, prof. Violeta Slavković i Hor OŠ „Milica Pavlović” iz Čačka, učenici OŠ „Sreten Lazarević” iz Prilika (koje je pripremala prof. Verica Kostić)  i OŠ „Tanasko Rajić” iz Čačka (koje je pripremio prof. Dragan Dujović), Tijana Petrić i Danijela Kovačević Mikić. 

Zbog važnosti „Danice”, kao svojevrsne nacionalne čitanke, i brojnih mogućnosti njene upotrebe u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, ovaj kulturno-obrazovni program se za zaposlene u prosveti vodi kao stručno usavršavanje u nadležnosti ustanove, dok je za ostale goste program prilika da prodube svoja znanja iz kulturne baštine, ali i da se upoznaju sa savremenim književnim delima i piscima. 

Prilog objavljen na RTS-u o promociji  održanoj na Kolarcu, pogledajte ovde.