Logo udzbeniciU toku je postupak izbora udžbenika za naredne tri školske godine, odnosno za školske 2016/2017,  2017/2018. i  2018/2019. godinu, u osnovnim školama Republike Srbije. Izbor udžbenika realizuje se u skladu sa članom 33. i 34. novog Zakona o udžbenicima („Službeni glasnik RS“ broj 68/15).

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je, na osnovu javnog poziva, Listu odobrenih udžbenika. Lista odobrenih udžbenika sadrži podatke o svim udžbeničkim kompletima za svaki predmet. U Listi se za svaku udžbeničku jedinicu navedeni obim izražen u broju strana i maloprodajna cena. Lista odobrenih udžbenika dostavlјena je svakoj osnovnoj školi, a dostupna je i na internet stanicama:

http://www.mpn.gov.rs/udzbenici-2/izbor-udzbenika

http://opendata.mpn.gov.rs/listaudzbenika.php

Za potrebe izbora udžbenika Ministarstvo je otvorilo posebnu elektronsku adresu za primedbe i pitanja (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.).

Ova adresa je otvorena za sve prosvetne radnike, roditelјe i učenike. O svim, eventualnim, nepravilnostima i nejasnoćama roditelјi mogu obavestiti Ministarstvo putem mejla  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili slanjem pisanog komentara na adresu Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nemanjina 26, 11000 Beograd, sa napomenom: Za izbor udžbenika.

Upustvo za izbor udžbenika

Upustvo za izbor udžbenika - Direktor

Upustvo za izbor udžbenika - Nastavnici

Obaveštenje članovima saveta roditelja