Vuk Stefanović Karadžić (1787-1864)

Prevencija nasilja

Sajt za bezbedan internet - Mrčajevci

OŠ "Tatomir Anđelić" Mrčajevci je jedina škola iz ŠU Čačak koja je učestvovala na okružnom takmičenju "Sajt za bezbedan internet" i sa svoja dva sajta se plasirala za Republičko takmičenje.
Sajt koji je najbolje ocenjen je na adresi: http://ostatomir1.wordpress.com/

Zaštita podataka o ličnosti

Iz odgovora ŠU Čačak, od strane Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti (decembar 2013), izdvajamo deo odgovora koji se odnosi na podatke o ličnosti koje je zabranjeno javno objavljivati na rang listi:

Opširnije...

Prevencija vršnjačkog nasilja - OŠ "Filip Filipović" Čačak

U sklada sa planiranim aktivnostima, predviđenih programom zaštite od nasilja, u OŠ "Fili Filipović" Čačak, je održano predavanje o vršnjačkom nasilju. Predavanje se održali stručni saradnici iz Centra za socijalni rad, koji su ukazali na bitnost saradnje roditelja i obrazovno-vaspitne ustanove. Više informacija na: http://ozonpress.net/obrazovanje/7509-vrsnjacko-nasilje

Film o radu Vršnjačkog tima, OŠ "Ivo Andrić" Pranjani

OŠ" Ivo Andrić" Pranjani je 2013. godine dobila sertifikat Škola bez nasilja. U aktivnostima na implementaciji projekta su se isticali mladi  - Vršnjački tim, koje je svesrno podržavao koordinator Đuro Ceranić. Film o radu Vršnjačkog tima, možete da pogledate na:http://www.youtube.com/watch?v=eulm1lVlnBM

Prevencija digitalnog nasilja - Ekonomska škola Čačak

Šta je to digitalno nasilje i kakvi su rezultati istraživanja? Koje su dobre strane, a koje su opasnosti koje vrebaju sa interneta? Da li su socijalne mreže hir ili ne, samo su neka od pitanja o kojima su na radionici „Digitalni mediji i mladi“, održanoj 24.2.2014. u Ekonomskoj školi u Čačku, diskutovali učenici i njihovi nastavnici. Cela vest na sajtu www.sbn. rsPowered by Joomla!®. Designed by: themza templates  Valid XHTML and CSS.