latinica | ћирилица

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike u saradnji sa rganizacijom Prijatelji dece Srbije je donelo Program obeležavanja DEČIJE NEDELJE za 2013. godinu u trajanju od 7. do 13. oktobra, pod motom: Slušajte mama i tata, želim sestru il' brata!

Program aktivnosti za vreme trajanja Dečje nedelje, možete preuzeti ovde.

Pismo Prijatelja dece preuzmite ovde.

Plakat, preuzmite ovde.

Realizacija Projekta Besplatni udžbenici za učenike osnovne škole; za I, II, III i IV razred za školsku 2013/2014. godinu

Na osnovu Zaključaka Vlade Republike Srbije 05 Broj: 610-5998/2013 i 610­5999/2013, od 16. jula 2013. godine (u daljem tekstu: Zaključak Vlade), Ministarstvo prosvete, nauke i tehiološkog razvoja, izvršiće vrednovanje efekata Projekta Besplatni udž6enici za učenike osnovne škole, koji se u kontinuitetu realizuje od 2009. godine i kojima su obuhvaćeni učenici od prvog do četvrtog razreda.

     Svim učenicima, a posebno onima pred kojima se vrata škola danas otvaraju prvi put, i svima koji obrazuju mlade, ali i onima koji  se trude da škole svakodnevno rade  želimo uspešan početak školske 2013/2014. godine!

                 

                    Zaposleni u Školskoj upravi u Čačku

Uslovi i postupak napredovanja i sticanja zvanja definisani su Pravilnikom o stalnom stručnom usavršavanju i sticanju zvanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika, "Službeni glasnik RS", br. 13, od 24.2.2012. godine, čl. 29 - 45.
Postupak za sticanje odgovarajućeg zvanja pokreće nastavnik, vaspitač i stručni saradnik podnošenjem zahteva ustanovi. Nastavnik, vaspitač i stručni saradnik podnosi DOKAZE o ispunjenosti uslova za sticanje zvanja, sa samoprocenom stepena ostvarenosti obrazovno-vaspitnih ciljeva, prema stepenu stečenih kompetencija i samoprocenom iniciranja i učestvovanja u podizanju kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada. Nakon pribavljanja mišljenja iz čl. 36.  i 37, direktor dostavlja PREDLOG za izbor u zvanje sa ZAHTEVOM i DOKAZIMA prosvetnom savetniku.
To znači da se prosvetnom savetniku dostavlja sledeće:

Od naših školskih dopisnika: Ivanjička gimnazija je juče, 29. septembra 2011. godine, obeležila Dan interkulturnog dijaloga. Ovo je, za sada, jedina srednja škola u Moravičkom okrugu koja učestvuje u projektu AFS/Interkultura. Dan interkulturnog dijaloga obeležen je u radionicama u kojima su učestvovali: prof. Katarina Krivokapić, Nemanja Stančić – volonter iz Beograda,  Stefano Spelta – učenik na razmeni i učenici Gimnazije.

Drugi sajam školskog izdavaštva održan je  20. septembra 2011. godine u Domu kulture u Čačku. Ovogodišnji sajam je bio posvećen obeležavanju pedesetogodišnjice od dodele Nobelove nagrade za književnost Ivi Andriću. Na   sajmu je učestvovalo 16 od prijavljenih 19 osnovnih i srednjih škola (Tehnička škola, Ekonomska škola, Gimnazija, OŠ „Sveti đakon Avakum“, OŠ „Milica Pavlović“, OŠ „Branislav Petrović“, OŠ „Dr Dragiša Mišović“, OŠ „Ratko Mitrović“, OŠ „Stepa Stepanović“ i OŠ „Tanasko Rajić“ iz Čačka, Gimnazija „Takovski ustanak“, OŠ „Ivo Andrić“, OŠ „Kralj Aleksandar I“ iz Gornjeg Milanovca i Gimnazija, OŠ „Sreten Lazarević“ i OŠ „Mićo Matović“ iz Ivanjice). Svoja izdanja je predstavila i Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“, jedan od donatora za nagradni knjižni fond.
Prošlogodišnji Sajam školskog izdavaštva  održan je u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Čačku. Na tom sajmu učestvovalo je 14 škola Moravičkog okruga. Sajam je bio posvećen obeležavanju stogodišnjice od rođenja pisca  Meše Selimovića, a  svečano ga je otvorio pesnik Živorad Nedeljković, dobitnik brojnih književnih priznanja (nagrade: „Meša Selimović“, „Đura Jakšić“, „Branko Miljković“, „Disova nagrada“ i dr.). Ovogodišnji sajam je, takođe, posvećen književnom jubileju – pedeset godina od dodele Nobelove nagrade za književnost Ivi Andriću, a  otvoriće ga  prigodnom besedom književnica Olivera (Vuksanović) Nedeljković, bibliotekar Zavičajnog odeljenja Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ iz Čačka, dobitnica nagrade „Mladi Dis“ 1996. godine i prve nagrade za kratku priču za decu na konkursu Radio Beograda „Dobro jutro, deco“ 2011. god.
 Na Sajmu školskog izdavaštva ove godine učestvovaće 19 osnovnih i srednjih škola Moravičkog okruga. Sajam će se održati 20. septembra  2011. godine, od 10.00 do 18.00 časova u Domu kulture u Čačku.
Program Sajma školskog izdavaštva:
U toku je prijavljivanje škola Moravičkog okruga za Sajam školskog izdavaštva, koji će se održati 20. septembra 2011. godine.
Rok za prijavu učešća je 12.9.2011. godine.
Pokrovitelj manifestacije je Dom kulture Čačak u čijem holu će se Sajam i održati.
Ove godine dodelićemo i simbolične nagrade u dve kategorije:
1. Najbolje školske novine/najbolji školski list u šk. 2010/2011. godini i
2. Izdavački poduhvat godine (zbornici, almanasi, zbirke, letopisi, monografije i sl.).
Škole koje konkurišu za neku od ovih nagrada treba da (do 12.9.2011. godine) dostave Školskoj upravi po tri primerka izdanja sa kojim se takmiče.
 

 

 

Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović – Batut“ iz Beograda (Centar za promociju zdravlja) i Zavod za javno zdravlje Čačak (Odeljenje za promociju zdravlja) raspisuju nagradni konkurs za likovno rešenje i literarni sastav na temu:

MAJČINO MLEKO, NAJBOLJA HRANA –ZNAČAJ KOMUNIKACIJE I UPOTREBE SAVREMENIH TEHNOLOGIJA ZA PRAVU INFORMISANOST“

Konkurs je namenjen deci iz predškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola  iz Moravičkog okruga.

 
Jevđenije Julijan Dimitrijević, učenik Prehrambeno-ugostiteljske škole iz Čačka, osvojio je prvu nagradu na literarnom konkusru Fonda "Laza Kostić". Odluku o tome jednoglasno je doneo  žiri u sastavu:prof. dr Vujadin Milanović, šekspirolog, Pero Zubac, pesnik, mr Snežana Spasojević, predsednik Fonda i Marina Milić-Apostolović, umetnički direktor Fonda. Jevđenije će boraviti u Londonu, od 20. do 24. oktobra ove godine, i posetiti "Glob" pozorište, ambasadu Srbije, u kojoj je izložba "Laza i Vilijam", muzej "Madam Tiso", Britanski muzej, Imperijal koledž, Prirodnjački muzej, Hajd park, Stenvej Hol, videće spomen-tablu Dositeju Obradoviću i Slobodanu Jovanoviću i prisustvovaće generalnoj probi Londonskog simfonijskog orkestra.

Školska uprava čestita nagrađenom učeniku i želi mu prijatan i podsticajan boravak u Londonu!

 

Ovde možete da preuzmete spisak akreditovanih programa stručnog usavršavanja čiji su autori sa teritorije Moravičkog okruga. Spisak nije celovit, jer su u njemu samo oni seminari za čiju promociju smo dobili saglasnost autora. Pozivamo sve kolege, autore programa prema Katalogu 2010/2011. (ZUOV),  da nam proslede svoju saglasnost (i kataloški broj), kako bismo i na ovaj način preporučili njihove  programe stručnog usavršavanja

Ko je na mreži: 71 gostiju i nema prijavljenih članova