latinica | ћирилица

 

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić i ministar prosvete i nauke, prof. dr Žarko Obradović dogovorili su se, da se u najskorijem roku održi zajednički sastanak radi razmatranja kako da se na najefikasniji način zaštite podaci o ličnosti u jedinstvenom informacionom sistemu prosvete.

Drugi rok za završni ispit održaće se:

Opštinsko takmičenje iz predmeta Tehničko i informatičko obrazovanje održano je 15. marta 2014. godine. U tabeli možete videti učenike koji su se plasirali na okružni nivo takmičenja koji će se održati 13. aprila 2014. g. u OŠ "Dr Dragiša Mišović" u Čačku.

           Početak Okružnog takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture za učenike osnovnih škola, pomeren je sa 10 na 13 časova, zbog poklapanja sa terminom takmičenja iz matematike.

           Takmičenje se održava 5. aprila 2014. godine u 13 časova.

            Učenici škola Moravičkog okruga takmiče se u OŠ "Vuk Karadžić" u Čačku.

 

     Za one koji informaciju nisu pronašli na sajtu Društva za srpski jezik i književnost Srbije objavljujemo da je prag prolaznosti na Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture za učenike sedmog razreda osnovnih škola spušten na 15 bodova.

     Subota, 5. april 2014. godine, 13 časova, OŠ "Vuk Karadžić" u Čačku.

 

Budući da je minimalan broj učesnika potvrdio spremnost da učestvuje na Smotri kratkih dramskih formi, molimo zainteresovane kolege da nam zvanično pošalju popunjen i overen prijavni formular do kraja aprila 2013. godine. Smotra će trajati jedan dan (datum će biti određen naknadno, kao i domaćin, orijentaciono  od 24. do 31. maja), po jasno utvrđenom programu. Između svakog nastupa biće 15 minuta pauze, za nameštanje scene i promenu publike (po želji).  Pravo učešća na Smotri kratkih dramskih formi imaju učenici i nastavnici osnovnih i srednjih škola Moravičkog okruga.

              Prag prolaznosti sa opštinskog na okružni nivo za učenike koji su se takmičili iz srpskog jezika i jezičke kulture spušten je za sedmi razred na 13 poena, a za osmi razred na 14 poena. Za učenike petog i šestog razreda granica je ostala nepromenjena: uslov da se takmiče na okružnom nivou je 16 osvojenih poena na opštinskom nivou.

              Do viđenja do 13. aprila 2013. u OŠ "Vuk Karadžić" u Čačku.

           

 

Okružno takmičenje u lepom govoru biće održano 8. maja 2013. godine u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Čačku, po sledećem rasporedu:

  • u 10.00 časova - učenici prve i druge uzrasne grupe
  • u 11.30 - učenici treće, četvrte i pete uzrasne grupe.

Pravo učešća ove godine imaju svi učenici koji su osvojili prvo, drugo ili treće mesto.
Spisak učenika koji imaju pravo učešća na Okružnom takmičenju u lepom govoru možete da vidite u izveštaju koordinatora takmičenja.

 

Opštinska takmičenja iz geografije održana su u školama domaćinima 24. marta 2013. godine.

Pitanja i rešenja sa opštinskog takmičenja iz geografije za učenike osnovnih škola za 2013. godinu:

Ko je na mreži: 18 gostiju i nema prijavljenih članova