Vuk Stefanović Karadžić (1787-1864)

Srednje škole

Filter
 • Republičko takmičenje iz TiIO

  Republičko takmičenje iz predmeta Tehničko i informatičko obrazovanje održaće se 18-19. maja 2012. godine u Vranju.
  Domaćin ovog takmičenja je OŠ ''Branko Radičević''
  Plasirane i prijavljene učenike za republičko takmičenje možete pogledati OVDE.
   
  Smeštaj se obezbeđuje preko agencije VLASINA TURS iz Vranja. 
  tel. 017/432-473, 017/400- 418;
  fax. 017/400-417
 • Svevremena poezija Mike Antića

  U okviru programa stručnog usavršavanja nastavnika i profesora srpskog jezika Moravičkog okruga "Besede o književnim delima", 23. aprila 2012. godine u Umetničkoj galeriji "Nadežda Petrović",  sa početkom u 19.00 časova , besedu o svevremenoj poeziji Mike Antića održaće Marina Sretenović (Tehnička škola iz Čačka) i Aleksandra Vučković (Ekonomska škola iz Čačka).
 • Poezija Spasoja Ž. Milovanovića

  U okviru programa "Besede o književnim delima", 19. aprila 2012. u Svečanoj sali Gimnazije "Takovski ustanak" u Gornjem Milanovcu, sa početkom u 19.00 časova, prof. Nataša Nikolić će održati besedu "Poezija Spasoja Ž. Milovanovića".
 • Okružno takmičenje iz tehničkog i informatičkog obrazovanja

  Okružno takmičenje za učenike osnovnih škola održaće se u nedelju 22.4.2012. godine sa početkom u 10 časova u OŠ "Vuk Karadžić" u Čačku.
  Potrebno je da učenici u njihovi mentori dođu u školu domaćina ovog takmičenja najkasnije 45 minuta pre početka takmičenja kako bi se prijavili i rasporedili za testiranje.

  Pohvala za sve učenike koji  vole, uče i neguju tehničku kulturu i informatiku i za nastavnike koji ih u tome podržavaju!

 • Škola sa najviše projekata

   U Gimnaziji u Ivanjici ove školske godine realizuje se čak deset projekata, što je izuzetan primer dobre prakse. O kojim projektima je reč, pročitajte u dopisu direktora mr Duška Parezanovića: 10 projekata
 • Uskršnji pravopis

  Ako imate dilemu oko čestitanja Uskrsa i pisanja uskršnjih čestitki, pročitajte belešku Obratimo pažnju 12. Ovaj podsetnik  i mnoge druge beleške u vezi sa govornom i pisanom kulturom izražavanja možete da pratite preko Facebook profila programa "Kaži pravilno - negovanje govorne kulture (kataloški broj 008): https://www.facebook.com/modul.raskovnik?ref=tn_tnmn#!/kazipravilno.seminar
 • Osnovan je Đački parlament Gornjeg Milanovca

  Na inicijativu Učeničkih parlamenata Gimnazije „Takovski ustanak", Ekonomsko-trgovačke škole „Knjaz Miloš" i Tehničke škole „Jovan Žujović",23. marta 2012. je osnovan Đački parlament Gornjeg Milanovca. Više o akciji pročitajte ovde.
 • Seminar za nastavnike nemackog jezika "Muzika u nastavi"

  Goethe-Institut Beograd je ove godine izabrao Čačak kao grad težište svojih aktivnosti.
  Zbog toga jezičko odeljenje želi da održi seminar „Muzika u nastavi" u čačanskoj Gimnaziji.
  Termin održavanja je 19. i 20. maj 2012. godine: subota 19. 05. od 10.00 do 18.00 i nedelja 20. 05. od 10.00 do 13.30.
  Preuzmite prijavni formular.
 • Savremenost i nasleđe...

  Plakat_Slavko Gordic

  Četvrto književno veče u okviru programa stručnog usavršavanja nastavnika i profesora srpskog jezika i književnosti Moravičkog okruga "Besede o književnim delima" biće održano 18. aprila, a ne 9. kako je bilo najavljeno. Besedu pod nazivom "Savremenost i nasleđe u kritičkoj misli Slavka Gordića" izgovoriće 18. aprila 2012. godine u Umetničkoj galeriji "Nadežda Petrović" u Čačku Danijela Kovačević Mikić. Književno veče počinje u 19.00 časova.
 • Tribina o recitovanju i lepom govoru

  U saradnji sa Domom kulture iz Čačka, Prijateljima dece i Dečjim savezom, Školska uprava organizuje TRIBINU O RECITOVANJU I LEPOM GOVORU, 20. aprila 2012. godine u 13.00 časova u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju. Pravo učešća na tribini - kao obliku stručnog usavršavanja,  ima samo jedan predstavnik po ustanovi.  Prijava učesnika traje do 18. aprila 2012. godine. Osnovni cilj ove tribine je detaljnije upoznavanje sa različitim propozicijama ovih takmičenja i davanje sugestija za dalji rad. Na tribini će govoriti: Milica Baković, Baćko Bukumirović, Desimir Paunović i Danijela Kovačević Mikić.
 • Konkurs "Saznali na seminaru primenili u praksi"

  Radi razvijanja i promovisanja kulture primene znanja i veština stečenih na seminarima odobrenih programa, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, poziva zaposlene u predškolskim ustanovama, osnovnim/srednjim školama i domovima učenika koji su pohađali neki od odobrenih seminara stalnog stručnog usavršavanja i primenili naučeno u svom radu, da svoja iskustva, u formi stručnog rada, podele sa kolegama.

  Sve dodatne informacije možete da pogledate ovde.
 • Okružno takmičenje iz hemije za učenike srednjih škola

  Okružno takmičenje iz hemije za učenike srednjih škola je održano 16. aprila 2011.g. u Prehrambeno-ugostiteljskoj školi u Čačku. Takmičilo se ukupno 26 učenika. Rang listu možete da preuzmete ovde.
  Republičko takmičenje se održava od 20-22. maja 2011.g.
 • Srpski jezik i jezička kultura, postignuća

  Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture održano je u Tehničkoj školi u Ivanjici,  17. aprila 2011. godine. Takmičenju je pristupilo 29 učenika.
 • Državno/republičko takmičenje

  Državno takmičenje iz predmeta Tehničko i informatičko obrazovanje održaće se 20. i 21. maja 2011. godine u OŠ "Miroslav-Mika Antić" u Pančevu.
  Čestitamo učenicima i njihovim predmetnim nastavnicim, koji će predstavljati svoje škole i naš okrug na ovom takmičenju.
 • Okružno takmičenje iz hemije za učenike srednjih škola

  Okružno takmičenje iz hemije za učenike srednjih škola se održava 16. aprila 2011. godine sa početkom u 9, 00 časova u Prehrambeno-ugostiteljskoj školi u Čačku.
 • Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture - osnovne škole

           Okružno takmičene iz srpskog jezika i jezičke kulture učenika osnovnih škola biće održano u OŠ "Vuk Karadžić" u Čačku, u subotu, 16. aprila 2011. godine, sa početkom u 10, 00 časova. Pravo učešća na ovom takmičenju stekli su učenici koji su na Opštinskim takmičenjima osvojili 16 i više bodova (od mogućih 20).
   
 • Okružno takmičenje iz Tehničkog i informatičkog obrazovanja

  Učenici osnovnih škola iz Moravičkog okruga su se u nedelju 10. aprila 2011. godine u OŠ "Vuk karaadžić" u Čačku takmičili u deset disciplina iz predmeta Tehničko i informatičko obrazovanje.
   
  Rezultate takmičenja možete preuzeti ovde.
  Takmičarske testove i rešenja možete preuzeti sa sajta škole domaćina www.osvukkaradzic.edu.rs
   
 • Okružno takmičenje iz Istorije za osnovne škole

  OŠ "Takovski ustanak" je bila izvrstan domaćin okružnog takmičenja iz Istorije za učenike osnovnih škola.
  Rezultate svih učesnika kao i plasirane učenike na državni nivi takmičenja možete preuzeti ovde.
   
   
 • Okružno takmičenje iz Geografije učenika osnovnih škola 2011.g

  Okružno takmičenje učenika osnovnih škola Moravičkog okruga odžano je 10.04.2011. godine u OŠ "sreten Lazarević" u Prilikama.

   
 • Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture

  Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture za učenike srednjih škola održaće se u Tehničkoj školi u Ivanjici, u nedelju, 17. aprila 2011. godine. Takmičenje počinje u 10. 00 časova.
 • Okružno takmičenje iz Tehničkog i informatičkog obrazovanja

  Održaće se  u nedelju 10. aprila 2011 godine u OŠ "Vuk Karadžić" u Čačku sa početkom u 11:00 časova.
  Plasirani učenici sa opštinskih takmičenja opština Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani i njihovi mentori treba do 10:30 časova da budu u prostorijam škole domaćina.
  Sa početkom u 8 do 10:30 časova održaće se gradsko takmičenje učenika iz Čačka. Okupljanje učesnika je u 7:30 časova.
  Želimo Vam što bolji plasman na takmičenu.
 • Radionica basnopisaca Zadužbine "Dositej Obradović" za OŠ

  U godini obeležavanja dvestagodišnjice postavljenja Dositeja Obradovića za prvog srpskog ministra prosvete i dvestagodišnjice njegove smrti, Zadužbina „Dositej Obradović“, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, realizuje program jubileja pod nazivom „Dositej – godina znanja“.
  Program podrazumeva i tradicionalnu manifestaciju Zadužbine – „Dositejevi aprilski dani“, koja se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke, a u okviru koje se raspisuje RADIONICA BASNOPISACA za učenike trećeg i četvrtog razreda osnovne škole.
 • Književni konkurs Zadužbine "Dositej Obradović" za SŠ

  U godini obeležavanja dvestagodišnjice postavljenja Dositeja Obradovića za prvog srpskog ministra prosvete i dvestagodišnjice njegove smrti, Zadužbina „Dositej Obradović“, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, realizuje program jubileja pod nazivom „Dositej – godina znanja“.

  Program podrazumeva i tradicionalnu manifestaciju Zadužbine – „Dositejevi aprilski dani“, koja se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke, a u okviru koje se raspisuje KNJIŽEVNI KONKURS „IDUĆ’ UČI, U VEKOVE GLEDA“.

 • Srpski jezik, postignuća

  Ovde možete da preuzmete tabelarni prikaz rezultata takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture učenika srednjih škola Moravičkog okruga.

 • Republičko takmičenje - Tehničko obrazovanje

  Reultati sa Republičkog takmučenja održanog u Trsteniku.

  Testovi i rešenja

 • Rezultati okružnog takmičenja iz istorije za učenike srednjih škola

  Okružno takmičenje iz istorije, za učenike srednjih škola Moravičkog okruga, održano je 25. aprila 2010. godine u Ekonomskoj školi u Čačku. Osam učenika se plasiralo na Republičko takmičenje, koje će se održati 8. maja 2010. godine u OŠ "Kadinjača"u Loznici, sa početkom u 10,00 časova. Spisak plasiranih učenika za Republičko takmičenje možete pogledati ovde
 • Republičko takmičenje u znanju stranih jezika

  Republičko takmičenje učenika osmih razreda osnovnih škola u znanju stranih jezika (engleski, ruski, nemački, francuski i italijanski) održaće se u OŠ "Stevan Dukić" u Beogradu, Danteova br. 52, tel: 011/ 2086 047, faks: 011/ 2970 147, el. adresa: ossdukic@gmail.com, 15. maja 2010. godine sa početkom u 10:00 časova.
 • Nova rang lista za učenike V razreda (srpski jezik)

  Ovde se nalazi nova rang listu sa Okružnog takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture za učenike  V razreda osnovnih škola.
  Do izmena u plasmanu učesnika došlo je posle uzimanja u razmatranje jednog prigovora i posle izmena u ključu za jedno pitanje iz oblasti pravopisa.

   

 • Rezultati okružnog takmičenja iz istorije za učenike osnovnih škola

  Okružno takmičenje iz istorije, za učenike osnovnih škola Moravičkog okruga, održano je 25. aprila 2010. godine u OŠ "Takovski ustanak" u Takovu.
  Petnaest učenika se plasiralo na Republičko takmičenje, koje će se održati 9. maja 2010. godine u OŠ "Zmaj Jovan Jovanović"u Beogradu, sa početkom u 10, 00 časova.
  Spisak plasiranih učenika za republičko takmičenje možete pogledati ovde.

 • Monografija "Pesniče naroda mog"

  Manifestaciju "Pesniče naroda mog" - takmičenje u recitovanju - već više od četiri decenije organizuje Savez amatera Srbije, u saradnji sa Ministarstvom kulture i Ministarstvom prosvete Republike Srbije.
 • Republičko takmičenje iz informatike za učenike osnovnih škola

  Republičko takmičenje iz informatike za učenike osnovne škole održaće se u nedelju, 9. maja 2010. godine u Računarskoj gimnaziji u Beogradu, Knez Mihajlova 6, 6. sprat, 11000 Beograd, sa početkom u 10. časova.
 • Rezultati okružnog takmičenja iz matematike - osnovne škole

  Ovde se mogu preuzeti rezultati okružnog takmičenja iz matematike za učenike osnovnih škola.
 • Okružno takmičenje u recitovanju

  Okružno takmičenje u recitovanju održano je 17. aprila 2010. godine u Gornjem Milanovcu. Članovi žirija bili su profesori srpskog jezika  Nataša Žižović, Dušica Đurić-Glišić i Marija Jovičić, kao i pesnik Ivan Milosavljević.
 • Okružno takmičenje iz istorije za učenike osnovnih škola

  Okružno takmičenje iz istorije za učenike osnovnih škola biće održano u nedelju 25.04.2010. godine u OŠ "Takovski ustanak" u Takovu, sa početkom u 11,00 časova.
 • Rezultati okružno SŠ

  U nedelju, 18. aprila 2010. godine, u Gimnaziji u Čačku održano je Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture učenika srednjih škola Moravičkog okruga.Najbolji među najboljima stekli su pravo učešća na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, koje se tradicionalno održava u Tršiću, 23. maja 2010. godine, a to su: Nikolija Radojičić (prvi razred, Gimnazija u Ivanjici, prof. Mila Sofijanić) i Javorka Đurić (treći razred, Gimnazija "Takovski ustanak", Gornji Milanovac, prof. Gordana Jovanović).
 • Okružno takmičenje iz srpskog jezika-osnovne škole

  Ovde se mogu preuzeti rezultati Okružnog takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture za učenike osnovnih škola.

   

 • Okružno takmičenje iz istorije za učenike srednjih škola

  Okružno takmičenje iz istorije za učenike srednjih škola održaće se 25. aprila 2010. godine u Ekonomskoj školi u Čačku.
  Spiskove učenika  koji su se plasirali na okružni nivo takmičenja iz istorije možete da preuzmete ovde.

   

 • Recitovanje

  Opštinsko takmičenje u recitovanju održano je u Čačku 27. marta 2010. godine. Članovi žirija bili su profesori srpskog jezika: Ana Ranđić, Marija Jovičić i Dušica Ćurčić. Pobednici ovog takmičenja su sledeći učenici:
 • Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture

  Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture učenika srednjih škola Moravičkog okruga  biće održano  u nedelju, 18. aprila 2010. godine, u Gimnaziji u Čačku, sa početkom  u 10:00 časova. Spisak učesnika možete da pogledate u članku "Srpski jezik i kultura izražavanja - rezultati".
 • Okružno takmičenje iz srpskog jezika - osnovne škole

  Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture za učenike osnovnih škola održava  se u OŠ "Vuk Karadžić" u Čačku, u subotu 17. aprila 2010. godine u 13 časova. Takmičari su svi učenici koji su na opštinskim takmičenjima osvojili po 14 i više bodova (najmanje 70% od ukupnog broja bodova).
  Spisak učesnika takmičenja.

 • Okružno takmičenje iz matematike za učenike osnovnih škola

  Okružno takmičenje iz matematike za učenike osnovnih škola, biće održano u subotu 17. aprila 2010. godine sa početkom u 10,00 časova u OŠ "Sveti Sava" Čačak.


   

 • Novi fajl za konekciju na FTP server Ministarstva prosvete

  Zbog gašenja domena .yu i prelaska na domen .rs, niste u mogućnosti da se konektujete na FTP server Ministarstva prosvete i preuzimate ili šaljete podatke.
  Da bi to ponovo funkcionisalo potrebno je da preuzmete novi Connections.ini fajl i prekopirate preko starog koji se nalazi na lokaciji c:\eis i rešili ste problem.
  OVDE možete preuzeti fajl.

Prijava
Powered by Joomla!®. Designed by: themza templates  Valid XHTML and CSS.