latinica | ћирилица

UdzbeniciMinistarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbeđuje besplatne udžbenike za jedan deo učeničke populacije, u okviru Projekta „Besplatni udžbenici za školsku 2015/2016. godinu".

Udžbenike za školsku 2015/2016. godinu dobiće socijalno ugroženi učenici svih razreda osnovne škole, čiji su se roditelјi/staratelјi prijavlјivali u školama, u periodu od 02.03. do 23.03. 2015. godine, u sledećih 11 kategorija:

              Republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture za učenike osnovnih škola održaće se 24. maja 2014. u Tršiću.

Obaveštavamo škole prijavljenje za Školski teatar radosti   da je zbog zgusnutog školskog kalendara pomeren datum održavanja ove okružne smotre dramskih i radioničarskih grupa. Smotra će biti održana 16. i 17. maja u OŠ "Ratko Mitrović" u Čačku, a satnica i program će biti naknadno objavljeni. Molimo prijavljene učesnike da na imejl Školske uprave  potvrde da li im odgovara ovaj izmenjeni datum. Nove prijave više ne primamo.

Za Školski teatar radosti  zvanično su prijavljene predstave dramskih i radioničarskih grupa iz sledećih škola i ustanova:

Društvo za strane jezike i književnosti  poslalo nam je obaveštenje o tome gde će se za pojedine strane jezike održati republički nivo takmičenja za učenike osmog razreda osnovne škole. (Datum iz Kalendara takmičenja 10. maj 2014. godine je PROMENJEN, za informacije zvati Društvo za strane jezike ili škole domaćine).

Konačne rezultate sa okružnog takmičenja iz matematike, možete da preuzmete sa sajta OŠ"Sveti Sava" Čačak.

Budući da je minimalan broj učesnika potvrdio spremnost da učestvuje na Smotri kratkih dramskih formi, molimo zainteresovane kolege da nam zvanično pošalju popunjen i overen prijavni formular do kraja aprila 2013. godine. Smotra će trajati jedan dan (datum će biti određen naknadno, kao i domaćin, orijentaciono  od 24. do 31. maja), po jasno utvrđenom programu. Između svakog nastupa biće 15 minuta pauze, za nameštanje scene i promenu publike (po želji).  Pravo učešća na Smotri kratkih dramskih formi imaju učenici i nastavnici osnovnih i srednjih škola Moravičkog okruga.

            Uprava Društva za srpski jezik i književnost Srbije donela je odluku da je za prolaz sa okružnog na republički nivo takmičenja Književna olimpijada za sedmi razred osnovne škole potrebno 17 poena, a za osmi razred 18 poena.

             Podsećam, takođe, da će Republičko takmičenje biti održano u Sremskim Karlovcima 12. maja 2013. godine.

Republičko takmičenje iz predmeta Tehničko i informatičko obrazovanje održaće se 18-19. maja 2012. godine u Vranju.
Domaćin ovog takmičenja je OŠ ''Branko Radičević''
Plasirane i prijavljene učenike za republičko takmičenje možete pogledati OVDE.
 
Smeštaj se obezbeđuje preko agencije VLASINA TURS iz Vranja. 
tel. 017/432-473, 017/400- 418;
fax. 017/400-417
U okviru programa stručnog usavršavanja nastavnika i profesora srpskog jezika Moravičkog okruga "Besede o književnim delima", 23. aprila 2012. godine u Umetničkoj galeriji "Nadežda Petrović",  sa početkom u 19.00 časova , besedu o svevremenoj poeziji Mike Antića održaće Marina Sretenović (Tehnička škola iz Čačka) i Aleksandra Vučković (Ekonomska škola iz Čačka).
Okružno takmičenje iz istorije za učenike osnovnih škola biće održano u nedelju, 22. aprila 2012. godine, u OŠ "Takovski ustanak" u Takovu, opština Gornji Milanovac.
Takmičenje počinje u 14.00 časova.
Koordinator ovog takmičenja je prosvetni savetnik Milorad Krunić.
...

Okružno takmičenje za učenike osnovnih škola održaće se u nedelju 22.4.2012. godine sa početkom u 10 časova u OŠ "Vuk Karadžić" u Čačku.
Potrebno je da učenici u njihovi mentori dođu u školu domaćina ovog takmičenja najkasnije 45 minuta pre početka takmičenja kako bi se prijavili i rasporedili za testiranje.

Pohvala za sve učenike koji  vole, uče i neguju tehničku kulturu i informatiku i za nastavnike koji ih u tome podržavaju!

 U Gimnaziji u Ivanjici ove školske godine realizuje se čak deset projekata, što je izuzetan primer dobre prakse. O kojim projektima je reč, pročitajte u dopisu direktora mr Duška Parezanovića: 10 projekata
Ako imate dilemu oko čestitanja Uskrsa i pisanja uskršnjih čestitki, pročitajte belešku Obratimo pažnju 12. Ovaj podsetnik  i mnoge druge beleške u vezi sa govornom i pisanom kulturom izražavanja možete da pratite preko Facebook profila programa "Kaži pravilno - negovanje govorne kulture (kataloški broj 008): https://www.facebook.com/modul.raskovnik?ref=tn_tnmn#!/kazipravilno.seminar
Na inicijativu Učeničkih parlamenata Gimnazije „Takovski ustanak", Ekonomsko-trgovačke škole „Knjaz Miloš" i Tehničke škole „Jovan Žujović",23. marta 2012. je osnovan Đački parlament Gornjeg Milanovca. Više o akciji pročitajte ovde.
Goethe-Institut Beograd je ove godine izabrao Čačak kao grad težište svojih aktivnosti.
Zbog toga jezičko odeljenje želi da održi seminar „Muzika u nastavi" u čačanskoj Gimnaziji.
Termin održavanja je 19. i 20. maj 2012. godine: subota 19. 05. od 10.00 do 18.00 i nedelja 20. 05. od 10.00 do 13.30.
Preuzmite prijavni formular.
Plakat_Slavko Gordic

Četvrto književno veče u okviru programa stručnog usavršavanja nastavnika i profesora srpskog jezika i književnosti Moravičkog okruga "Besede o književnim delima" biće održano 18. aprila, a ne 9. kako je bilo najavljeno. Besedu pod nazivom "Savremenost i nasleđe u kritičkoj misli Slavka Gordića" izgovoriće 18. aprila 2012. godine u Umetničkoj galeriji "Nadežda Petrović" u Čačku Danijela Kovačević Mikić. Književno veče počinje u 19.00 časova.
U saradnji sa Domom kulture iz Čačka, Prijateljima dece i Dečjim savezom, Školska uprava organizuje TRIBINU O RECITOVANJU I LEPOM GOVORU, 20. aprila 2012. godine u 13.00 časova u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju. Pravo učešća na tribini - kao obliku stručnog usavršavanja,  ima samo jedan predstavnik po ustanovi.  Prijava učesnika traje do 18. aprila 2012. godine. Osnovni cilj ove tribine je detaljnije upoznavanje sa različitim propozicijama ovih takmičenja i davanje sugestija za dalji rad. Na tribini će govoriti: Milica Baković, Baćko Bukumirović, Desimir Paunović i Danijela Kovačević Mikić.

Radi razvijanja i promovisanja kulture primene znanja i veština stečenih na seminarima odobrenih programa, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, poziva zaposlene u predškolskim ustanovama, osnovnim/srednjim školama i domovima učenika koji su pohađali neki od odobrenih seminara stalnog stručnog usavršavanja i primenili naučeno u svom radu, da svoja iskustva, u formi stručnog rada, podele sa kolegama.

Sve dodatne informacije možete da pogledate ovde.
Okružno takmičenje iz hemije za učenike srednjih škola je održano 16. aprila 2011.g. u Prehrambeno-ugostiteljskoj školi u Čačku. Takmičilo se ukupno 26 učenika. Rang listu možete da preuzmete ovde.
Republičko takmičenje se održava od 20-22. maja 2011.g.
Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture održano je u Tehničkoj školi u Ivanjici,  17. aprila 2011. godine. Takmičenju je pristupilo 29 učenika.
Državno takmičenje iz predmeta Tehničko i informatičko obrazovanje održaće se 20. i 21. maja 2011. godine u OŠ "Miroslav-Mika Antić" u Pančevu.
Čestitamo učenicima i njihovim predmetnim nastavnicim, koji će predstavljati svoje škole i naš okrug na ovom takmičenju.
Okružno takmičenje iz hemije za učenike srednjih škola se održava 16. aprila 2011. godine sa početkom u 9, 00 časova u Prehrambeno-ugostiteljskoj školi u Čačku.
         Okružno takmičene iz srpskog jezika i jezičke kulture učenika osnovnih škola biće održano u OŠ "Vuk Karadžić" u Čačku, u subotu, 16. aprila 2011. godine, sa početkom u 10, 00 časova. Pravo učešća na ovom takmičenju stekli su učenici koji su na Opštinskim takmičenjima osvojili 16 i više bodova (od mogućih 20).
 
Učenici osnovnih škola iz Moravičkog okruga su se u nedelju 10. aprila 2011. godine u OŠ "Vuk karaadžić" u Čačku takmičili u deset disciplina iz predmeta Tehničko i informatičko obrazovanje.
 
Rezultate takmičenja možete preuzeti ovde.
Takmičarske testove i rešenja možete preuzeti sa sajta škole domaćina www.osvukkaradzic.edu.rs
 
OŠ "Takovski ustanak" je bila izvrstan domaćin okružnog takmičenja iz Istorije za učenike osnovnih škola.
Rezultate svih učesnika kao i plasirane učenike na državni nivi takmičenja možete preuzeti ovde.
 
 

Okružno takmičenje učenika osnovnih škola Moravičkog okruga odžano je 10.04.2011. godine u OŠ "sreten Lazarević" u Prilikama.

 
Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture za učenike srednjih škola održaće se u Tehničkoj školi u Ivanjici, u nedelju, 17. aprila 2011. godine. Takmičenje počinje u 10. 00 časova.
Održaće se  u nedelju 10. aprila 2011 godine u OŠ "Vuk Karadžić" u Čačku sa početkom u 11:00 časova.
Plasirani učenici sa opštinskih takmičenja opština Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani i njihovi mentori treba do 10:30 časova da budu u prostorijam škole domaćina.
Sa početkom u 8 do 10:30 časova održaće se gradsko takmičenje učenika iz Čačka. Okupljanje učesnika je u 7:30 časova.
Želimo Vam što bolji plasman na takmičenu.
U godini obeležavanja dvestagodišnjice postavljenja Dositeja Obradovića za prvog srpskog ministra prosvete i dvestagodišnjice njegove smrti, Zadužbina „Dositej Obradović“, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, realizuje program jubileja pod nazivom „Dositej – godina znanja“.
Program podrazumeva i tradicionalnu manifestaciju Zadužbine – „Dositejevi aprilski dani“, koja se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke, a u okviru koje se raspisuje RADIONICA BASNOPISACA za učenike trećeg i četvrtog razreda osnovne škole.

U godini obeležavanja dvestagodišnjice postavljenja Dositeja Obradovića za prvog srpskog ministra prosvete i dvestagodišnjice njegove smrti, Zadužbina „Dositej Obradović“, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, realizuje program jubileja pod nazivom „Dositej – godina znanja“.

Program podrazumeva i tradicionalnu manifestaciju Zadužbine – „Dositejevi aprilski dani“, koja se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke, a u okviru koje se raspisuje KNJIŽEVNI KONKURS „IDUĆ’ UČI, U VEKOVE GLEDA“.

 

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić i ministar prosvete i nauke, prof. dr Žarko Obradović dogovorili su se, da se u najskorijem roku održi zajednički sastanak radi razmatranja kako da se na najefikasniji način zaštite podaci o ličnosti u jedinstvenom informacionom sistemu prosvete.

Ovde možete da preuzmete tabelarni prikaz rezultata takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture učenika srednjih škola Moravičkog okruga.

Reultati sa Republičkog takmučenja održanog u Trsteniku.

Testovi i rešenja

Okružno takmičenje iz istorije, za učenike srednjih škola Moravičkog okruga, održano je 25. aprila 2010. godine u Ekonomskoj školi u Čačku. Osam učenika se plasiralo na Republičko takmičenje, koje će se održati 8. maja 2010. godine u OŠ "Kadinjača"u Loznici, sa početkom u 10,00 časova. Spisak plasiranih učenika za Republičko takmičenje možete pogledati ovde
Republičko takmičenje učenika osmih razreda osnovnih škola u znanju stranih jezika (engleski, ruski, nemački, francuski i italijanski) održaće se u OŠ "Stevan Dukić" u Beogradu, Danteova br. 52, tel: 011/ 2086 047, faks: 011/ 2970 147, el. adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., 15. maja 2010. godine sa početkom u 10:00 časova.
Ovde se nalazi nova rang listu sa Okružnog takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture za učenike  V razreda osnovnih škola.
Do izmena u plasmanu učesnika došlo je posle uzimanja u razmatranje jednog prigovora i posle izmena u ključu za jedno pitanje iz oblasti pravopisa.

 

Okružno takmičenje iz istorije, za učenike osnovnih škola Moravičkog okruga, održano je 25. aprila 2010. godine u OŠ "Takovski ustanak" u Takovu.
Petnaest učenika se plasiralo na Republičko takmičenje, koje će se održati 9. maja 2010. godine u OŠ "Zmaj Jovan Jovanović"u Beogradu, sa početkom u 10, 00 časova.
Spisak plasiranih učenika za republičko takmičenje možete pogledati ovde.

Republičko takmičenje iz informatike za učenike osnovne škole održaće se u nedelju, 9. maja 2010. godine u Računarskoj gimnaziji u Beogradu, Knez Mihajlova 6, 6. sprat, 11000 Beograd, sa početkom u 10. časova.
Ovde se mogu preuzeti rezultati okružnog takmičenja iz matematike za učenike osnovnih škola.
Okružno takmičenje u recitovanju održano je 17. aprila 2010. godine u Gornjem Milanovcu. Članovi žirija bili su profesori srpskog jezika  Nataša Žižović, Dušica Đurić-Glišić i Marija Jovičić, kao i pesnik Ivan Milosavljević.
Okružno takmičenje iz istorije za učenike osnovnih škola biće održano u nedelju 25.04.2010. godine u OŠ "Takovski ustanak" u Takovu, sa početkom u 11,00 časova.
U nedelju, 18. aprila 2010. godine, u Gimnaziji u Čačku održano je Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture učenika srednjih škola Moravičkog okruga.Najbolji među najboljima stekli su pravo učešća na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, koje se tradicionalno održava u Tršiću, 23. maja 2010. godine, a to su: Nikolija Radojičić (prvi razred, Gimnazija u Ivanjici, prof. Mila Sofijanić) i Javorka Đurić (treći razred, Gimnazija "Takovski ustanak", Gornji Milanovac, prof. Gordana Jovanović).

Ovde se mogu preuzeti rezultati Okružnog takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture za učenike osnovnih škola.

 

Okružno takmičenje iz istorije za učenike srednjih škola održaće se 25. aprila 2010. godine u Ekonomskoj školi u Čačku.
Spiskove učenika  koji su se plasirali na okružni nivo takmičenja iz istorije možete da preuzmete ovde.

 

Opštinsko takmičenje u recitovanju održano je u Čačku 27. marta 2010. godine. Članovi žirija bili su profesori srpskog jezika: Ana Ranđić, Marija Jovičić i Dušica Ćurčić. Pobednici ovog takmičenja su sledeći učenici:
Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture učenika srednjih škola Moravičkog okruga  biće održano  u nedelju, 18. aprila 2010. godine, u Gimnaziji u Čačku, sa početkom  u 10:00 časova. Spisak učesnika možete da pogledate u članku "Srpski jezik i kultura izražavanja - rezultati".

Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture za učenike osnovnih škola održava  se u OŠ "Vuk Karadžić" u Čačku, u subotu 17. aprila 2010. godine u 13 časova. Takmičari su svi učenici koji su na opštinskim takmičenjima osvojili po 14 i više bodova (najmanje 70% od ukupnog broja bodova).
Spisak učesnika takmičenja.

Okružno takmičenje iz matematike za učenike osnovnih škola, biće održano u subotu 17. aprila 2010. godine sa početkom u 10,00 časova u OŠ "Sveti Sava" Čačak.


 

Ko je na mreži: 527 gostiju i nema prijavljenih članova