latinica | ћирилица

gradska bibliotekaMatična služba Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis” organizuje drugu po redu, jesenju grupnu obuku za školske bibliotekare Moravičkog okruga, u četvrtak 28. oktobra 2021. g. u Velikoj sali Gradske biblioteke. 

Tekst poziva pročitajte OVDE.

duskaBesplatan seminar Društva za srpski jezik i književnost  „Ka savremenoj nastavi”,  koji je  trebalo da bude održan krajem šk. 2018/2019. godine, biće održan 26. oktobra 2019. godine u Centru za stručno usavršavanje u Čačku. Predavači na seminaru „Ka savremenoj nastavi srpskog jezika i književnosti”  biće: 

Na osnovu prepoznatih potreba za razmenom dobrih primera iz prakse, koordinatori Podružnice Društva školskih bibliotekara, Vesna Topalović i Biljana Lukić, pozivaju školske bibliotekare na novi radni sastanak, koji će se održati 15. oktobra 2013. godine u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Čačku, u 12.30 č.

Predložen je sledeći dnevni red:

  1. Pozdravna reč koordinatora;
  2. Razmena iskustava o vođenju pedagoške dokumentacije;
  3. Razmena iskustava o vođenju bibliotečke dokumentacije;
  4. Razno.

Besedu Dušana Kovačevića izgovorenu na 80. Vukovom saboru možete da čujete ovde.

Obaveštavamo vas da će se u utorak, 8.oktobra 2013. godine, u 13.30 časova, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Čačku, održati sastanak školskih bibliotekara Podružnice Društva školskih bibliotekara Srbije. Koordinatori Vesna Topalović (srednje škole) i Biljana Lukić (osnovne škole) predložile su sledeći dnevni red:

Naš poziv da na sajtu Školske uprave Čačak delite sa kolegama svoje primere dobre prakse  već je urodio plodom!  U ovom članku objavljivaćemo obrasce koji ste sami kreirali kako biste sebi olakšali vođenje evidencije u vezi sa stručnim usavršavanjem u ustanovi i van nje.

Prve primere poslala nam je OŠ "Mićo Matović", Katići, a njihov autor je kolega Dragan Šipetić. Pogledajte kako se u ovoj školi razvija sistem praćenja stručnog usavršavanja u ustanovi i izvan nje:

VITEZOV PESNIČKI KARAVAN gostovaće  1. novembra 2011. godine u Guči, u Domu kulture u 10.00 časova, i u Lučanima, u Domu kulture u 13.00 časova.
 
 
  Objavljujemo dopis Ogranka Vukove zadužbine iz Bavaništa
Ogranak Vukove zadužbine u Bavaništu, KUD "Aca Obradović" i Ministarstvo prosvete i nauke Republike Srbije pozivaju učenike osnovnih i srednjih škola i decu predškolskog uzrasta da učestvuju na KONKURSU "DANI ĆIRILICE, BAVANIŠTE 2012". Tema konkursa: MOSTOVI. Konkursom su obuhvaćeni:
Objavljujemo spisak programa stručnog usavršavanja  čiji su autori sa teritorije Moravičkog okruga. U narednom periodu dodaćemo informacije o autorima i kataloške brojeve seminara.
I)  Programi koje podržava Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju
Ovde možete da preuzmete Pravilnik o ocenjivanju učenika u osnovnom obrazovanju i vaspitanju.
Javna rasprava o Nacrtu zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju

Obrazovanje i vaspitanje, 10.11.2011.

Tekst Nacrta zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju možete preuzeti ovde

Objavljujemo tekst II nagradnog konkursa Agencije za borbu protiv korupcije:

Agencija za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete i nauke Republike Srbije, raspisuje konkurs za učenike svih osnovnih i srednjih škola i studente svih fakulteta u Srbiji. Agencija poziva mlade da ukažu na negativne tendencije u društvu koje prepoznaju kao neodgovorne i nemoralne. Na taj način, Agencija ih hrabri da istraju u svom etičkom i odgovornom ponašanju, čime doprinose promenama u društvu.
 
Ujedinjene nacije su usvajanjem Konvencije protiv korupcije 2003. godine proglasile 9. decembar Međunarodnim danom borbe protiv korupcije. Agencija za borbu protiv korupcije tim povodom organizuje II NAGRADNI KONKURS za učenike osnovnih i srednjih škola i studente fakulteta na temu: „UHVATI PRAVI SMER, KAŽI DA NIJE FER!“

Ko je na mreži: 191 gostiju i nema prijavljenih članova