Vuk Stefanović Karadžić (1787-1864)

Stručno usavršavanje

Stručno usavršavanje

Takmičari Četvrtog sajma školskog izdavaštva

Osnovni ciljevi Sajma školskog izdavaštva su: unapređivanje vannastavnih aktivnosti, podsticanje učeničkog preduzetništva i funkcionalne primene znanja, razvijanje partnerskih odnosa unutar lokalne zajednice, promocija (marketing) škola i dobrih primera prakse, negovanje etosa...  Sa velikim zadovoljstvom zaključujemo da je sajam podstaknuo i škole iz manje razvijenih sredina da, u teškoj ekonomskoj situaciji, ipak pokrenu izdavanje školskih listova (nekoliko "prvenaca" će biti predstavljeno i na ovom sajmu).

Opširnije...

Učesnici Četvrtog sajma školskog izdavaštva MO

Četvrti sajam školskog izdavaštva Moravičkog okruga  biće održan  u Muzeju trube u Guči, u petak 24. oktobra 2014. godine, od 10.00 do 14.00 časova. Sajam je pre četiri godine inicirala Školska uprava Čačak u želji da podstakne ustanove na unapređivanje vannastavnih aktivnosti i promociju dobrih primera iz prakse. Ovu ideju je rado podržao Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju iz Čačka obezbeđivanjem potvrda o stručnom usavršavanju u nadležnosti ustanove, kao i nagradnog fonda u vidu knjiga i umetničkih slika. Sajam će otvoriti predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović i Verica Tadić, zavičajni pisac, a prisutnima će se obratiti i: 

  • direktor škole koja je organizator ovogodišnjeg sajma,  OŠ "Akademik Milenko Šušić" iz Guče, Ljiljana Kovačević,
  • Slađana Mijatović, ovlašćeno lice vršioca dužnosti načelnika Školske uprave i
  • Gorica Stanojević, direktor Regionalnog centra.

    Opširnije...

"Zlatna značka" Kulturno-prosvetne zajednice

Na inicijativu Ogranka Vukove zadužbine u Čačku - Udruženja "Čuvari dela Vuka Karadžića", Školske uprave Čačak, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i Književnog časopisa "Vitez", Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i i informisanja Republike Srbije, odlučila je da nastavnici Mili Mutavdžić iz OŠ "Sveti đakon Avakum" iz Trnave dodeli priznanje Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije koje se dodeljuje za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti.

Opširnije...

Promocija odobrenih programa autora i/ili realizatora iz MO

Autorstvo ili koautorstvo odobrenog programa stručnog usavršavanja je, prema Pravilniku o stalnom stručnom usavršavanju i sticanju zvanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika, "Službeni glasnik RS" 55/2013,  jedna od aktivnosti iniciranja i učestvovanja u podizanju kvaliteta pedagoške prakse i to iz grupe G (iz koje je potrebno dokazati tri aktivnosti, pored ostalog, za sticanje najvišeg zvanja – zvanja visokog pedagoškog savetnika).

Opširnije...

Četvrti sajam školskog izdavaštva MO

Četvrti sajam školskog izdavaštva Moravičkog okruga održaće se u petak, 24. oktobra 2014. godine u Muzeju trube u Guči. Organizatori  su Školska uprava Čačak, Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Čačak i OŠ "Akademik Milenko Šušić". U toku je prikupljanje prijava za učešće na Sajmu i takmičenje (krajnji rok za dostavljanje listova i izdanja za takmičenje, odnosno prijavu PU, OŠ i SŠ za učešće  je ponedeljak, 20. oktobar).

Opširnije...
Powered by Joomla!®. Designed by: themza templates  Valid XHTML and CSS.