Vuk Stefanović Karadžić (1787-1864)

Stručno usavršavanje

Stručno usavršavanje

Pobednici Četvrtog sajma školskog izdavaštva

Stručni žiri koji je radio u sastavu: prof. dr Svetislav Marković, prof. Olivera Nedeljković i novinar Tanja Vuković (predsednik) doneo je odluku o najuspešnijim školskim izdanjima ovogodišnjeg Sajma školskog izdavaštva. Zbog  činjenice da je prof. dr Marković  jedan od autora,  u  kategoriji „Izdavački poduhvat godine“, umesto njega,  član žirija bila je Danijela Kovačević Mikić, prosvetni savetnik.

Opširnije...

Unapređivanje programa karijernog vođenja (razvoja) i savetovanja

U Privrednoj komori Srbije u Beogradu, u organizaciji Beogradske otvorene škole i Solidar Suisse, održana je Konferencija "Srednje obrazovanje i zapošljivost mladih: stanje i perspektive". Prisutnima su se na početku ove konferencije obratili, u ime organizatora,  Milorad Bjeletić, izvršni direktor Beogradske otvorene škole, i Siril Roger (Cyrill Rogger), šef Odeljenja za Jugoistočnu Evropu Solidar Suisse.

Opširnije...

Takmičari Četvrtog sajma školskog izdavaštva

Osnovni ciljevi Sajma školskog izdavaštva su: unapređivanje vannastavnih aktivnosti, podsticanje učeničkog preduzetništva i funkcionalne primene znanja, razvijanje partnerskih odnosa unutar lokalne zajednice, promocija (marketing) škola i dobrih primera prakse, negovanje etosa...  Sa velikim zadovoljstvom zaključujemo da je sajam podstaknuo i škole iz manje razvijenih sredina da, u teškoj ekonomskoj situaciji, ipak pokrenu izdavanje školskih listova (nekoliko "prvenaca" će biti predstavljeno i na ovom sajmu).

Opširnije...

Zlatna tabla za Mašinsko-saobraćajnu školu iz Čačka

Na 45. Međunarodnom sajmu opreme i sredstava za savremenu nastavu „Učila 2014." u Beogradu, dodeljene su nagrade najuspešnijim izlagačima. Među nagrađenima ponovo se našla i Mašinsko-saobraćajna škola u Čačku, koja je osvojila najveće priznanje „ZLATNA TABLA" za „CNC mašinu - glodalicu. Više o ovome, pogledajte ovde.

Učesnici Četvrtog sajma školskog izdavaštva MO

Četvrti sajam školskog izdavaštva Moravičkog okruga  biće održan  u Muzeju trube u Guči, u petak 24. oktobra 2014. godine, od 10.00 do 14.00 časova. Sajam je pre četiri godine inicirala Školska uprava Čačak u želji da podstakne ustanove na unapređivanje vannastavnih aktivnosti i promociju dobrih primera iz prakse. Ovu ideju je rado podržao Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju iz Čačka obezbeđivanjem potvrda o stručnom usavršavanju u nadležnosti ustanove, kao i nagradnog fonda u vidu knjiga i umetničkih slika. Sajam će otvoriti predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović i Verica Tadić, zavičajni pisac, a prisutnima će se obratiti i: 

  • direktor škole koja je organizator ovogodišnjeg sajma,  OŠ "Akademik Milenko Šušić" iz Guče, Ljiljana Kovačević,
  • Slađana Mijatović, ovlašćeno lice vršioca dužnosti načelnika Školske uprave i
  • Gorica Stanojević, direktor Regionalnog centra.

    Opširnije...
Powered by Joomla!®. Designed by: themza templates  Valid XHTML and CSS.