.

Stručno usavršavanje

Stručno usavršavanje

Savremena priprema učenika OŠ za završni ispit

PRIMER DOBRE PRAKSE:

OŠ "Tatomir Anđelić" iz Mrčajevaca već nekoliko godina pruža dodatnu onlajn podršku učenicima za uspešno pripremanje i polaganje srpskog jezika na završnom ispitu. Profesori Snežana i Boško Simeunović na fejsbuk stranici i sajtu Škole objavljuju testove iz srpskog jezika u formi kviza, a u skladu sa standardima postignuća (na osnovu Zavodovih zbirki za pripremu učenika), što su vrlo rado prihvatili ne samo učenici ove škole, već i učenici iz škola širom Srbije.

Opširnije...

Primeri dobre prakse iz škola

1. Pravila četovanja (OŠ "Tatomir Andjelić" Mrčajevci)
2. Ognjšte u iskri sećanja (OŠ "Ivo Andrić" Pranjani)
3. Blog za hemiju: Hemičarenje - Dragana Babović (OŠ "Ivo Andrić" Pranjani)
4. Blog za geografiju : Geoblografija - Velimir Aleksandrov (OŠ "Ivo Andrić" Pranjani)
5. Blog za informatiku: Sigurna mreža - G. Marković, V. Vasilijević (Prehrambeno ugostiteljska škola Čačak)
6. Blog za matematiku: Matematikom do snovaBratislav Sredojević (OŠ "Ivo Andrić" Pranjani)

O našoj profesiji

"Profesor treba da bude posvećen svom poslu. Pravi nastavnik ne završava svoj posao onoga trenutka kada zazvoni za kraj časa. Jedan od najvažnijih zadataka nastavnika treba da bude celoživotno učenje i usavršavanje. Iskrena zainteresovanost profesora za pitanja o kojima predaje, njegova spremnost da kaže svoj stav, da podeli sa učenicima poneku nedoumicu, probudiće i u učenicima interesovanje za dati problem.Osobe koje nisu zainteresovane za nauku koju predaju i za svoje učenike ne bi trebalo da se bave nastavničkim poslom." Iz intervjua prof. dr Rajne Dragićević, profesora Filološkog fakulteta u Beogradu, objavljenog  na informativnom portalu Vijesti onlajn.

Intervju možete da pročitate ovde.

Savetovanje ASSMO

Na inicijativu Aktiva stručnih saradnika Moravičkog okruga, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Čačku, 31. januara 2014. godine održano je tročasovno savetovanje na temu Kako vrednovati oblast "Nastava i učenje".  Prosvetni savetnik, spoljni evaluator Danijela Kovačević Mikić je stručnim saradnicima iz Moravičkog okruga ukazala na način vrednovanja standarda  oblasti "Nastava i učenje" i sam postupak vrednovanja, kako bi se ujednačio instruktivni rad svih saradnika u okrugu i kako bi se  podstaknulo samovrednovanje ustanova i razvojno planiranje. Govorilo se i o izvorima dokaza i o tome kada se pojedini pokazatelji prihvataju kao ostvareni.

Opširnije...

Pravci razvoja zanatsko-tehničkog SSOV-a

U Beogradu je 26. i 27. novembra 2013. održana Nacionalna konferencija "QUO VADIS TVET SERBIA − Pravci razvoja zanatsko-tehničkog srednjeg stručnog obrazovanja i vaspitanja", budući da "stvaranje fleksibilnih obrazovnih sistema i njihovo usklađivanje sa potrebama tržišta rada u cilju podsticanja većeg ekonomskog rasta i povećanja konkurentnosti postaje jedan od glavnih izazova u svim zemljama" (preuzeto sa sajta Konferencije). Materijale sa konferencije možete da preuzmete na sledećem linku:  http://www.tvetconference2013.org/materijali.html
Powered by Joomla!®. Designed by: themza templates  Valid XHTML and CSS.