Vuk Stefanović Karadžić (1787-1864)

Stručno usavršavanje

Stručno usavršavanje

Evropska nedelja programiranja

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pozivaju učenike i nastavnike, kao i kompanije, neprofitne organizacije i  zainteresovane građane,  da u nedelji od 11. do 17. oktobra 2014. godine učestvuju u drugoj po redu Evropskoj nedelji programiranja  (Europe Code Week), koju su inicirale potpredsednica Evropske komisije Neli Kros, zadužena za Digitalnu agendu, i evropska komesarka za obrazovanje i kulturu Andrula Vasiliu.

Opširnije...

Dan po dan

Portal "Dan po dan", školski kalendar sećanja, predstavlja zbirke digitalizovanih sadržaja opšteobrazovnog karaktera iz nacionalne baštine. Nastao je kao rezultat kolektivnog znanja i zajedničkog truda u projektu Zajednice koja uči   "Saznanje" i Ministarstva spoljne trgovine i telekomunikacija u okviru javnog poziva za razvoj informacionog društva 2013/2014.

Opširnije...

I škole iz Moravičkog okruga u ogledu!

Rešenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (rešenje broj 119-01-00129/2014-09) formirana je Komisija koja je izabrala 122 škole (79 osnovnih škola, 8 gimnazija i 36 srednjih stručnih škola) koje će tokom školske 2014/2015. godine učestvovati u Programu ogleda za primenu pristupa nastavi usmerenoj na učenje i razvoj kompetencija u osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Opširnije...

Kaži pravilno "Krug UKK" – govorne vežbe

Crtice o jeziku, govorne vežbe i radioničarske igre iz programa obuke "Kaži pravilno – negovanje govorne kulture" (koji je bio akreditovan u periodu u kojem su to mogli da čine i prosvetni savetnici, pod kataloškim brojevima 008, a potom 783), programa rada Radionice govorne kulture "Raskovnik" i sopstvene pedagoške prakse prosvetnog savetnika Danijele Kovačević Mikić možete da pratite na srpskoj stranici onlajn časopisa primenjene književnosti i tradicionalne umetnosti "Krug UKK" Urbanog književnog kruga iz Toronta.

Podrška Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja

Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja realizuje projekat "Podrška sistemu osiguranja kvaliteta na nacionalnom nivou i nivou ustanove" čija je komponenta "Unapređivanje kvaliteta rada škola nakon spoljašnjeg vrednovanja". Ovaj projekat će trajati 18 meseci, a počinje upravo početkom  šk. 2014/2015. godine.

Opširnije...
Powered by Joomla!®. Designed by: themza templates  Valid XHTML and CSS.