Vuk Stefanović Karadžić (1787-1864)

Stručno usavršavanje

Stručno usavršavanje

Promocija odobrenih programa autora i/ili realizatora iz MO

Autorstvo ili koautorstvo odobrenog programa stručnog usavršavanja je, prema Pravilniku o stalnom stručnom usavršavanju i sticanju zvanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika, "Službeni glasnik RS" 55/2013,  jedna od aktivnosti iniciranja i učestvovanja u podizanju kvaliteta pedagoške prakse i to iz grupe G (iz koje je potrebno dokazati tri aktivnosti, pored ostalog, za sticanje najvišeg zvanja – zvanja visokog pedagoškog savetnika).

Opširnije...

"Zlatna značka" Kulturno-prosvetne zajednice

Na inicijativu Ogranka Vukove zadužbine u Čačku - Udruženja "Čuvari dela Vuka Karadžića", Školske uprave Čačak, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i Književnog časopisa "Vitez", Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i i informisanja Republike Srbije, odlučila je da nastavnici Mili Mutavdžić iz OŠ "Sveti đakon Avakum" iz Trnave dodeli priznanje Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije koje se dodeljuje za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti.

Opširnije...

Predlog forme potvrde o stručnom usavršavanju

Zbog sve učestalijih poziva naših saradnika iz lokalne zajednice –  koji organizuju različite vrste stručnog usavršavanja i raznovrsne aktivnosti kojima se potvrđuju kompetencije zaposlenih u obrazovanju, odnosno njihovo učešće u iniciranju i podizanju kvaliteta predagoške prakse – u vezi sa time kako bi trebalo da izgleda potvrda o navedenim (neakreditovanim) aktivnostima, objavljujemo neobavezujući predlog prosvetnog savetnika Danijele Kovačević Mikić. 

Opširnije...

Četvrti sajam školskog izdavaštva MO

Četvrti sajam školskog izdavaštva Moravičkog okruga održaće se u petak, 24. oktobra 2014. godine u Muzeju trube u Guči. Organizatori  su Školska uprava Čačak, Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Čačak i OŠ "Akademik Milenko Šušić". U toku je prikupljanje prijava za učešće na Sajmu i takmičenje (krajnji rok za dostavljanje listova i izdanja za takmičenje, odnosno prijavu PU, OŠ i SŠ za učešće  je ponedeljak, 20. oktobar).

Opširnije...

Dan po dan

Portal "Dan po dan", školski kalendar sećanja, predstavlja zbirke digitalizovanih sadržaja opšteobrazovnog karaktera iz nacionalne baštine. Nastao je kao rezultat kolektivnog znanja i zajedničkog truda u projektu Zajednice koja uči   "Saznanje" i Ministarstva spoljne trgovine i telekomunikacija u okviru javnog poziva za razvoj informacionog društva 2013/2014.

Opširnije...
Powered by Joomla!®. Designed by: themza templates  Valid XHTML and CSS.