latinica | ћирилица

Četvrti sajam školskog izdavaštva Moravičkog okruga  biće održan  u Muzeju trube u Guči, u petak 24. oktobra 2014. godine, od 10.00 do 14.00 časova. Sajam je pre četiri godine inicirala Školska uprava Čačak u želji da podstakne ustanove na unapređivanje vannastavnih aktivnosti i promociju dobrih primera iz prakse. Ovu ideju je rado podržao Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju iz Čačka obezbeđivanjem potvrda o stručnom usavršavanju u nadležnosti ustanove, kao i nagradnog fonda u vidu knjiga i umetničkih slika. Sajam će otvoriti predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović i Verica Tadić, zavičajni pisac, a prisutnima će se obratiti i: 

  • direktor škole koja je organizator ovogodišnjeg sajma,  OŠ "Akademik Milenko Šušić" iz Guče, Ljiljana Kovačević,
  • Slađana Mijatović, ovlašćeno lice vršioca dužnosti načelnika Školske uprave i
  • Gorica Stanojević, direktor Regionalnog centra.

Školske listove koji se takmiče za najbolji osnovnoškolski i najbolji srednjoškolski list,  kao i izdanja koja konkurišu za izdavački poduhvat godine predstaviće inicijator i organizator ove smotre, prosvetni savetnik Danijela Kovačević Mikić, kao i sami učesnici programa. Ovom prilikom Društvo učitelja iz Ivanjice će, na čelu sa prof. Milanom Parezanovićem, predstaviti kolegama i novo takmičenje na okružnom nivou: takmičenje u izražajnom čitanju.  Pri zatvaranju 4. sajma, biće proglašen pobednik u kategoriji "Najuspešnija promocija škole", dok će nagrade u kategorijama: "Najbolji osnovnoškolski list", "Najbolji srednjoškolski list" i "Izdavački poduhvat godine" biti dodeljene uoči Svetog Save 2015. godine. O pobednicima će odlučivati tročlani žiri: prof. dr Svetislav Marković (koji priprema i monografiju o đačkim listovima Moravičkog okruga), bibliotekar i pisac Olivera Nedeljković i novinar Tanja Vuković. Žiri će odluku o pobednicima doneti do početka decembra 2014. godine.

Spisak prijavljenih za takmičenje preuzmite ovde.

Ovogodišnji medijski pokrovitelji su: "Čačanksi glas", Ozon press,  Radio Čačak, Ivanjički radio  (a verujemo da će nam se odazvati i druge medijske kuće koje  pozivamo  da nas podrže u promociji školskog izdavaštva i dobrih primera iz prakse).

 

Ko je na mreži: 128 gostiju i nema prijavljenih članova