Štampa
Pogodaka: 746

nemanjiciŠkolskoj upravi Čačak obratila se Magda Milikić, u ime organizatora. Njen dopis objavljujemo na našem sajtu u celosti:

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije je jedan od pokrovitelja svesrpskog kviz-takmičenja  „Nemanjići", čija je ovogodišnja tema  „Stradanje Srba u XX veku". Takmičenje okuplja srpsku decu iz celog sveta uzrasta između 10 i 15 godina.
Stoga bih zamolila i školske uprave da naredni poziv za prijavu ekipa proslede na adrese osnovnih škola koje su pod njihovom ingerencijom.

Obaveštavam Vas da je u toku prijavljivanje za četvrto po redu kviz-takmičenje za srpsku decu iz celog sveta, pod naslovom  „Stradanje Srba u XX veku". Кviz organizuju fondacija  „Mir Božji" iz Banjaluke i SPC, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, kao i Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske.

Na internet stranici https://nemanjici.site/#1 nalaze se sve važne informacije o kvizu, kao i formular za prijavu učenika. Na ovom linku možete pogledati reportažu o prethodnoj sezoni takmičenja, u kojoj je učestvovalo više od 200 ekipa: https://www.youtube.com/watch?v=zXMaeMJtciE

Takmičenje se sastoji iz više etapa, pri čemu se polufinalno i finalno takmičenje organizuju uživo, o trošku organizatora kviza (osim troškova puta). U doglednom roku na sajtu će biti naznačeno gde će se održati polufinalni i finalni deo takmičenja. Ukoliko dođe do pogoršanja epidemioloških uslova, polufinale i finale će se održati onlajn. Za polufinaliste i finaliste obezbeđene su vredne nagrade.

Molim Vas da prosledite ovaj mejl učenicima, kao i nastavnicima istorije (i drugim zainteresovanim pojedincima koji bi mogli da budu mentori), kako bi se ekipe prijavile u predviđenom roku, a to je 15.10.2022.

Кontakt osobe:
prof. Zdravko Močević, potpredsednik fondacije  „Mir Božji": Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.; +381642714228;
jeromonah Vitalije Milošević, sabrat manastira Studenica: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.; +381646408110.