Štampa
Pogodaka: 852

multimedijaŽeljko Zekavičić je talentovani učenik Tehničke škole u Čačku. Zainteresovan za multimedijalna istraživanja, već nekoliko godina ovaj učenik uspešno pravi projekte koji se bave globalnim svetskim problemima. Ove godine, njegov film „Moj svet u doba pandemije" osvojio je treću nagradu na Republičkom takmičenju iz predmeta Računarska grafika i multimedija. Evo šta Željko Zekavičić o tome piše na školskom sajtu: 

Uživam da u slobodno vreme pravim filmove i video-eseje pokušavajući tako da pronađem neke odgovore. Smatram i da je lepo da na ovaj način predstavljam svoj grad i školu. Pre dve godine, moj drug Mihailo Glavonjić i ja, snimili smo za Republičko takmičenje iz multimedije film na temu „Čuvajmo našu planetu“. Osvojili smo dve nagrade, treću nagradu publike i drugu nagradu komisije. Bili smo veoma ponosni na taj uspeh i hteli smo i sledeće godine da se oprobamo, međutim, takmičenje je otkazano.

Na ovogodišnjem Republičkom takmičenju sam pomoću filma predstavio kako izgleda „Moj svet u doba pandemije". Кomisija je moj rad nagradila trećom nagradom. Veoma sam zadovoljan, pošto sam bio u konkurenciji škola koje imaju smer multimedije, pa stoga i profesionalnu opremu.

Na oba takmičenja naš mentor je bila prof.  Zorica Кostić, koja nam je u prvoj godini predavala predmet Računarska grafika i multimedija.

Moje projekte pogledajte OVDE.